El 19 de novembre de 2021 un tiroteig a Sant Adrià de Besòs va acabar amb la vida de Valentín Moreno, de 39 anys, veí del barri i molt conegut pel seu passat vinculat als grups d'extrema dreta del FC Barcelona com els Casuals. D'un tret al cap va ser executat al mig del carrer fa dos anys. Va morir a l'hospital. Des de llavors que els Mossos no han aturat la investigació, podent arribar a relacionar aquell crim amb el narcotràfic de cocaïna. El mes de març de 2023 es va detenir un home, que la policia catalana va relacionar amb el crim, i que va ingressar a la presó, però tenien la certesa que més persones, algunes de colombianes, havien estat relacionades amb aquest crim. I ara, a Colòmbia, n'ha caigut un altre. Un home de 34 anys que els Mossos relacionen amb el crim de Valentín Moreno.

Es tracta de Daniel Alejandro Díaz Mora que el jutjat de Badalona, que porta el cas d'assassinat, va ordenar que se'l detingués. Se'l va poder situar a la zona de Valle de Aburrá, a Medellín, on havia nascut, i on ara s'amagava sabent que estava en cerca i captura. 

Detingut a Medellín, d'on era fill

L'home, que vivia amb una identitat falsa, quan va ser abordat pels agents de la policia colombiana, va intentar escapar i va saltar per un barranc, resultant ferit. Tot i això, va poder ser arrestat i entregat al jutjat, que en va ordenar l'ingrés a la presó a l'espera que pugui ser extradit cap a Catalunya, on és buscat per respondre del crim contra Valentín Moreno. Es desconeix el paper que aquest home colombià de 34 anys té en l'assassinat de l'home a Sant Adrià de Besòs. 

SantAdria Colombia
Imatge del detingut a Colòmbia, fotografiat per la policia, ferit, després de ser arrestat / Cedida

El detingut l'any 2023 se'l va relacionar amb la logística de l'execució de Moreno i ara mateix encara no ha transcendit el paper de l'arrestat a Medellín. El dia que va ser disparat i assassinat, el pistoler va ser vist sol, però els investigadors de la DIC de la regió Metropolitana Nord tenien clar que no va actuar sol. El narcotràfic va ordenar matar Moreno i la policia treballa per poder detenir els autors intel·lectuals, els que ho van planificar, i també els que ho van executar, que creuen que no són els mateixos. No es descarten més detencions.

Valentín Moreno, conegut

La feina de la policia no va ser fàcil, per iniciar la investigació. Rivals, a Valetín Moreno, vinculat també al sindicat del crim Casuals del FC Barcelona, no n'hi faltaven. Estirant la vida d'aquest home, de 39 anys, van poder arribar a saber que qui tenia capacitat de fer-li mal de veritat eren persones vinculades al narcotràfic i, concretament, al tràfic de cocaïna. 

L'any 2000, just abans de fer 18 anys, Valetín Moreno va participar en l'assassinat d'un jove a cops després d'una nit de festa. Va ser condemnat finalment a vuit anys de presó, en un centre d'internament per a joves. Va quedar en llibertat, però va seguir relacionat amb el món delictiu fins que el dia 19 de novembre va ser executat als carrers on havia nascut i on s'havia criat.