Els Mossos d’Esquadra han detingut a Esplugues de Llobregat un jove de 27 anys que el passat 18 de setembre d’aquest any va matar un home a l’Hospitalet de Llobregat. L’assalt, amb arma blanca, es va produir a plena llum del dia al mig del carrer quan l’home va robar-li un patinet a la víctima. L'hi va intentar robar, el va amenaçar, i en resistir-se, li va clavar una ganivetada al pit al carrer de l’antiga Travessera. 

Detingut a Esplugues de Llobregat

Arran de les investigacions fetes per l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió Metropolitana Sud, aquest matí se l’ha pogut localitzar i detenir a Esplugues de Llobregat, on estava amagat. Es tracta d’un home de 27 anys, d'origen marroquí i amb antecedents policials.

La víctima va ser un home d’uns 30 anys, sud-americà, que estava al carrer quan el va abordar l’ara detingut. Van intercanviar algunes paraules, i tot sembla indicar que l’home es va voler emportar el seu patinet, clavant-li una ganivetada a la zona del pit, que va acabar sent mortal.

Els fets es van produir al migdia, quan passaven pocs minuts de la una del migdia. Alguns testimonis van poder descriure l’autor de l’agressió, però fins avui, gairebé dos mesos després, no se l’ha pogut localitzar i detenir. L’home ha estat traslladat a la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat i està previst que passi a disposició judicial demà o divendres, acusat d’un homicidi i d’un robatori amb violència.

Setmana negra de crims a Catalunya

Aquest crim, el tercer a l’Hospitalet de Llobregat enguany, va ser un dels primers d’una setmana negra d’assassinats i homicidis a Catalunya. En pocs dies van matar diverses persones en diversos indrets del país. A més del crim del patinet de l’Hospitalet de Llobregat, també van matar una àvia a Reus —la seva cuidadora haitiana, per robar-li la pensió—, a Barcelona un jove va ser assassinat durant les festes de la Mercè i a Empuriabrava un home alemany va matar una compatriota seva d’un tret al cap i després va intentar escapar cap a França amb una autocaravana.

A més, també en aquelles dates uns desconeguts van assaltar un bingo a Tortosa, a les Terres de l’Ebre, i van matar una dona. Dos dels assaltants van ser detinguts l’endemà i aquest passat cap de setmana es va detenir el tercer, en col·laboració amb la policia belga, a Brussel·les.