La Policia Nacional de Palma (Mallorca) ha detingut un noi de 17 anys que s'ha inventat que l'han punxat en una discoteca de la platja. Segons el seu testimoni, el van sotmetre químicament i, quan es va despertar, va descobrir que li havien robat el mòbil i totes les seves pertinences. No obstant això, els agents han descobert que era tot mentida i que s'ho havia inventat per cobrar els diners de l'assegurança del mòbil.

Es tracta del primer cas de denúncia falsa de les punxades registrat a Espanya. Els fets van passar a principis d'aquest mes d'agost en una coneguda discoteca de la platja de la capital mallorquina. El presumpte autor dels fets és un menor de 17 anys de nacionalitat espanyola, que va posar una denúncia plena de contradiccions i dades que no quadraven a la Policia Nacional.

El testimoni del menor de la falsa punxada de Palma

Segons el seu testimoni, estava a l'interior de la discoteca quan, de cop i volta, va notar com algú li punxava una agulla a la cama. De cop i volta, es va començar a trobar malament i va perdre el coneixement. Després d'unes hores, es va despertar en una altra part de la ciutat sense el seu mòbil d'alta gamma i els seus objectes personals.

Policia Nacional / Europa Press
La Policia Nacional ha detingut un adolescent de 17 anys per inventar-se que l'havien punxat i sotmès químicament per robar-li el mòbil / Europa Press

Els agents, de seguida, van començar a veure que hi havia moltes llacunes al seu testimoni i que es contradeia constantment, però ho van investigar igualment. Després d'escoltar la "víctima", tot i els dubtes de què s'ho havia inventat, van decidir investigar-ho i, efectivament, van poder comprovar que era tot mentida.

S'ho va inventar tot per cobrar l'assegurança del mòbil

N0 hi havia cap testimoni, ni rastre de la droga ni de la punxada. Mirant les càmeres de seguretat, van corroborar que el menor ni tan sols havia entrat a la discoteca on assegurava que l'havien punxat. Segons la investigació policial, s'ho va inventar tot amb un únic objectiu: cobrar la pòlissa de l'assegurança del seu mòbil, que és d'alt valor adquisitiu.

Detingut com a autor d'un delicte de simulació de delicte

Per aquest mateix motiu, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte. Va passar a disposició de Fiscalia de Menors i la investigació continua oberta per esbrinar més detalls i esclarir els fets, que han causat gran indignació a les illes Balears. El delicte de simulació de delicte està castigat amb penes de fins a dos anys de presó.

Primer cas de falsa punxada confirmat

Aquest és el primer cas de falsa punxada corroborat, però la Policia Nacional de Palma investiga un altre cas, que també tenen sospites que podria ser inventat. Es tracta d'una punxada a un altre noi al passeig marítim de Palma, que estan investigant.