La Policia Nacional ha detingut a Algemesí (València) una parella que, presumptament, ha comprat un nen de 6 anys, que és el fill d'un familiar llunyà. Els presumptes compradors son una parella que, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs. Ha estat la mare de la víctima qui ho ha denunciat tot a la Policia i ha culpat el seu nòvio.

Tot va començar el dilluns 6 de juny, quan la mare del nen, de 25 anys, s'ha desplaçat fins a una comissaria del districte del Retiro de la capital espanyola dient que el seu marit l'havia obligat a vendre el fill que tenien en comú a un familiar llunyà i que l'havien recompensat econòmicament per això, avança Levante EMV.

La Policia Nacional localitza el nen de 6 anys a Algemesí

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar els detalls d'aquest cas de tràfic d'éssers humans. La mare explicava que no sabia on estava el petit i, després de totes les dades aportades per ella, van aconseguir localitzar-lo a més de 400 quilòmetres de Madrid.

Els agents van aconseguir localitzar el menor de 6 anys a Algemesí, un municipi de 27.000 habitants del País Valencià. El nen estava vivint amb un matrimoni que, presumptament, van comprar el nen.

Els presumptes compradors estan en llibertat amb càrrecs

Els policies de la Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) d'Alzira van identificar la parella que, presumptament, havia comprat el petit i els van citar perquè entreguessin voluntàriament el nen. Van ser detinguts i, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de declarar als jutjats sempre que sigui requerit. 

El matrimoni ho ha negat tot i la investigació, que continua oberta

Actualment, la víctima està en un centre de protecció de menors. Segons la investigació de la Policia Nacional, feia un mes que vivia amb aquests familiars llunyans del pare, que seria qui s'ha quedat amb els diners de la compra del seu propi fill. La víctima tenia una actitud positiva amb els presumptes compradors, que en tot moment han negat la compra del nen.

Policia Nacional / Europa Press
La Policia Nacional ha detingut un matrimoni d'Algemesí (València) per comprar un nen de 6 anys a una parella de Madrid  / Europa Press

Acusats d'un delicte de tràfic d'éssers humans

El pare del nen que, segons la seva parella és qui ha autoritzat la compra del nen, no està detingut. La investigació continua oberta i els presumptes autors es podrien enfrontar a penes de presó acusats d'un delicte de tràfic d'éssers humans