Ghislaine Maxwell ha estat declarada culpable de cinc dels sis càrrecs de què se l'acusava, el més greu està relacionat amb el tràfic sexual de menors d'edat perquè Jeffrey Epstein, el seu soci i examant, les violés. La britànica, de 60 anys, passarà la resta de la seva vida a la presó tot i que encara es desconeix la condemna.

Després que el jurat estigués deliberant durant sis dies han acabat exposant el seu veredicte. Han declarat Maxwell culpable de diversos delictes. El cas que s'ha decantat la balança és el d'una menor que va ser una de les seves víctimes entre els anys 2001 i 2004, quan ella en tenia 14, 15 i 16 anys.

Maxwell és filla del multimilionari britànic Robert Maxwell. Quan ella va decidir mudar-se als Estats Units el 1991 va començar a relacionar-se amb el magnat Jeffrey Epstein. Alguns mitjans apunten que van ser parella, encara que el cert és que tenien una relació extremadament propera, fins al punt en el qual ella organitzava les trobades sexuals d'Epstein amb menors d'edat.

El procés judicial de Ghislaine Maxwell

Va ser detinguda per primera vegada el 2 de juliol de 2020 per l'FBI per la seva implicació en els delictes sexuals de Jeffrey Epstein. Precisament Epstein havia mort uns mesos abans quan es va suïcidar en una cel·la de la Correctional Center de Nova York. El milionari va decidir posar fi a la seva vida abans de ser jutjat pels seus delictes d'abús sexual.

En ser declarada culpable podria enfrontar-se a una pena de més de 40 anys de presó, que és la condemna per tràfic sexual de menors. Encara que cal sumar-li altres càrrecs com els de transport, incitació i conspiració.

Alison Nathan, la jutgessa del cas, haurà de fer pública la sentència en un temps indeterminat. Encara que s'espera que no transcorrin massa dies fins a conèixer el temps que haurà d'estar Maxwell a la presó.

Ghislaine Maxwell EP (2)

Epstein i Maxwell / Europa Press

El secretisme a les diferents mansions de Jeffrey Epstein era enorme. Tant és així que en el judici va parlar una persona que havia treballat en una d'elles, va declarar que Maxwell prohibia al personal veure, dir i escoltar qualsevol cosa que succeís a les cases d'Epstein.

En la investigació s'ha esmentat que diverses persones influents van ser convidades a les mansions de Jeffrey Epstein. Entre els noms destaquen Bill Clinton, Donald Trump, el príncep Andreu d'Anglaterra o l'actor Kevin Spacey. Malgrat això, la fiscalia no va voler atendre en aquest mateix judici la denúncia de Virginia Giuffre, la dona que afirma que el príncep Andreu va abusar d'ella quan tenia 17 anys en una de les cases d'Epstein.

Les dades que han ajudat a declarar-la culpable

Quatre víctimes dels abusos d'Epstein van parlar en el judici per explicar les seves terribles experiències. Totes elles van relacionar Maxwell amb les pràctiques d'abús sexual de menors d'edat durant diversos anys per part de Jeffrey Epstein.

La funció de Maxwell era la de detectar possibles víctimes d'abús sexual per part d'Epstein. Buscava noies amb una situació econòmica i familiar complicada i els prometia ajut econòmic a canvi d'anar a les mansions del magnat. Quan estaven allà els proposava de participar en activitats sexuals a les quals anomenava "massatges" de manera irònica.

Fins i tot algunes de les víctimes han declarat que Maxwell va arribar a avaluar el seu físic i tocar-los diverses parts del seu cos sense el seu consentiment.

Després el suïcidi d'Epstein, Maxwell va decidir fugir i va ser en parador desconegut durant un any. Va ser detinguda per l'FBI en una casa a New Hampshire i entre les seves pertinences destacaven tres passaports.