Un home de 45 anys ha estat detingut per, presumptament, violar una noia de 17 anys a Quiñones del Río (Lleó) durant tres hores seguides. Hi ha una investigació oberta per esclarir més detalls d'aquest succés. El presumpte autor dels fets ja ha passat a disposició judicial i, actualment, s'està decidint si el deixen en llibertat amb càrrecs o si entra a presó de manera provisional.

La violació va passar a Quiñones del Río, una localitat fantasma de 46 habitants a prop de Lleó, a Carrizo de la Ribera. No obstant això, es desconeix si la víctima i el presumpte agressor són veïns del municipi. Segons explica el Diario de León, la noia de 17 anys, en un principi, no va presentar cap denúncia, però va explicar que havia estat víctima d'una violació als seus amics, que la van animar a explicar-ho tot a la Policia i, finalment, ho va acabar denunciat.

La víctima i el presumpte violador van desaparèixer a mitja nit

Els fets van passar el diumenge de la setmana passada en el transcurs de la Festa Major del municipi. Segons explica León Notícias, diversos testimonis van veure com la víctima va desaparèixer de matinada amb el presumpte autor dels fets, que és un home de 45 anys.

Guardia Civil / EFE
Els agents de la Guàrdia Civil han detingut un home de 45 anys per, presumptament, haver agredit sexualment una menor de 17 anys a Quiñones del Río (Lleó) / EFE

La víctima explica a un amic que l'home de 45 anys l'ha agredit sexualment

Les seves amigues, amoïnades, la van començar a trucar i a enviar-li missatges, però no agafava el telèfon. Després d'una estona, cap a les 3:00, l'adolescent va avisar a un amic seu i li va dir que l'home l'havia violat, que estava desorientada i que no sabia com tornar a casa.

Detenen l'home per una agressió sexual a una menor

Els agents de la Guàrdia Civil van obrir una investigació i, després d'escoltar la declaració de la víctima, van poder comprovar que hi havia indicis de la violació. Per aquest mateix motiu, van detenir l'home de 45 anys com a presumpte autor d'una agressió sexual a la menor de 17 anys.

"La més absoluta condemna per qualsevol mena de violència de gènere"

El cas es troba en mans del Jutjat de Guàrdia d'Astorga, que en les hores vinents decidirà si el presumpte pederasta queda en llibertat amb càrrecs o si ingressa a la presó provisionalment. El cas ha causat gran commoció a Carrizo i, des de l'ajuntament, ha condemnat els fets i han expressat "la més absoluta condemna per qualsevol mena de violència de gènere".