Detenen un fugitiu que estava en crida i cerca al Brasil per abusar sexualment de dues nenes a Tremp (Pallars Jussà). Es tracta d'un pederasta que havia agredit a les filles de la seva parella i que, al seu país d'origen, també havia estat denunciat per violar les nenes d'una altra exparella al seu país d'origen, motiu pel qual tenia una ordre de crida i cerca.

Aquest home, natural del Brasil, vivia a Tremp i tenia una relació sentimental amb la mare de les víctimes. Tot va començar quan una de les nenes va posar una denúncia al Jutjat d'Instrucció acusant el seu padrastre d'abusos sexuals.

Una de les víctimes va explicar que va actuar igual al Brasil

Segons el testimoni de la menor, tant ella com la seva germana havien estat víctimes d'aquests abusos. Va aprofitar l'ocasió per explicar que aquest presumpte pederasta havia actuat exactament igual al Brasil: les altres víctimes eren les filles d'una exparella del presumpte pederasta.

Crida i cerca per abusar sexualment de dues germanes menors d'edat

Va ser llavors quan els agents van poder comprovar que el que deia la nena era cert. A la base de dades apareixia com un home en crida i cerca al país llatinoamericà pel mateix motiu: abusar sexualment de dues menors d'edat al país llatinoamericà. 

El buscaven per abusar sexualment de dues menors

La Policia Nacional va obrir una investigació, en col·laboració amb la Interpol, que van descobrir que el modus operandi d'aquest pederasta era sempre el mateix. Al Brasil es buscaven per un cas clavat: estava acusat d'haver abusat sexualment de les filles menors de la seva parella.

Estava en crida i cerca i amagat a Catalunya

Aquests abusos els va cometre de manera continuada entre el 2015 i el 2016, quan la mare de les víctimes no estava a casa o quan estava dormint. Quan les víctimes van denunciar-ho, va fugir del Brasil i es va emetre una ordre internacional de detenció, però va aconseguir amagar-se a Catalunya.

Cárcel / Pxhere
Un presumpte pederasta està a presó a l'espera de ser extradit al seu país d'origen: està acusat de ser un abusador sexual de menors en sèrie. Les seves dues últimes víctimes van ser dues germanes de Tremp (Pallars Jussà) / Pxhere

A l'espera de ser extradit al seu país d'origen perquè el puguin jutjar

Va ser detingut per la Policia Nacional i, actualment, ha ingressat a presó de manera provisional i està a l'espera declarar virtualment a l'Audiència Nacional i a saber quina és la resolució per ser extradit al seu país d'origen per tal que el puguin jutjar per aquests abusos sexuals a menors.