Els Mossos d'Esquadra han detingut un entrenador de la Unió Esportiva de Sants per abusar sexualment de tres jugadores, dues menors d'edat i una tercera que acaba de complir 18 anys. Es tracta d'un jove de 33 anys que treballava a les categories juvenils del futbol femení d'aquesta entitat esportiva de Barcelona.

Segons avança El Periódico, les tres víctimes, el dilluns, van anar als Mossos d'Esquadra i van explicar que havien estat abusades sexualment pel seu entrenador, de la UE de Sants. Segons els seus testimonis, aquest presumpte pederasta els havia fet tocaments i petons.

Detenen un entrenador de la UE de Sants per abusos sexuals

També expliquen que l'entrenador contactava amb elles per xarxes socials amb una actitud que les feia sentir molt incòmodes. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i, l'endemà, dimarts, van detenir aquest entrenador de 33 anys com a presumpte autor dels abusos sexuals a les adolescents.

El presumpte pederasta ha quedat en llibertat amb càrrecs

La investigació continua oberta i els agents no descarten que hi hagi més víctimes d'aquest presumpte pedòfil, que aquest dimecres ha passat a disposició judicial. L'entrenador ha quedat en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer sempre que sigui citat al jutjat. També li han posat una ordre d'allunyament de les víctimes (domicili, centre educatiu i centre esportiu) i prohibició de comunicar-se amb elles per qualsevol mitjà. 

"Sabem que les denúncies dels fets haurien passat el cap de setmana"

"Sabem que les denúncies dels fets haurien passat el cap de setmana, però no sabem qui són les jugadores afectades", explica Joan Forcadell, president de la Unió Esportiva de Sants a El Periódico, on ha aprofitat l'ocasió per demanar que es respecti la presumpció d'innocència del presumpte abusador sexual.

L'entrenador està suspès de feina i salari

Ha aprofitat l'ocasió per explicar que l'home ha estat suspès de feina i salari arran d'aquesta denúncia i fins que s'esclareixin els fets. També han posat a disposició de les víctimes l'equip psicològic de la Fundació Vicki Bernadet.

Mossos Detención -Archivo- / ACN
Els Mossos d'Esquadra detenen un entrenador de la Unió Esportiva de Sants (Barcelona) per abusos sexuals a tres jugadores, dues menors d'edat / ACN

Albert Benaiges, un altre cas d'abusos sexuals a menors

Malauradament, fa uns mesos va passar un altre cas similar a la Unió Esportiva de Sants pel cas Albert Benaiges, formador de futbol base del Futbol Club Barcelona, que va formar part del club 15 anys. Tot i les 16 denúncies de diferents víctimes, el cas es troba arxivat.