J.F. Vargas, el pare del desaparegut Yéremi Vargas, torna a ser detingut, un any després que el detinguessin acusat d'haver intentat violar la seva filla de 13 anys, i de, presumptament, haver comès una agressió sexual a una altra de menor. Després que la seva actual parella interposés una denúncia contra l'home per un presumpte delicte de violència de gènere, la Policia Nacional es va personar dimarts passat, 30 d'agost, al domicili on resideix Vargas, i va procedir a arrestar-lo. La detenció arriba just quan l'acusat es trobava en llibertat provisional, a l'espera de ser jutjat pels dos presumptes delictes d'abusos sexuals a menors.

Vargas ha passat a disposició judicial del Jutjat de Violència sobre la Dona nº2 la tarda d'aquest dimecres, i el jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs de violència masclista, però amb una ordre d'allunyament. El cas ara ha passat a càrrec del jutjat competent, a San Bartolomé de Tirajana, i serà investigat, segons avança La Vanguardia.

La parella actual del pare de Yéremi Vargas l'ha denunciat per violència de gènere

Segons ha transcendit, l'actual parella de J.F. Vargas va acudir dimarts passat a les dependències policials de la Guàrdia Civil del sud-est, i va exposar que estava sent objectiu de maltractaments continuats per la seva parella. Llavors, els agents de la Guàrdia Civil van informar d'aquests presumptes fets a la Policia Nacional, perquè procedís a la detenció del sospitós. Vargas, després de passar la nit a les dependències policials, ha quedat en llibertat amb càrrecs de violència masclista, però no pot apropar-se a la seva parella, segons ha decretat el jutge.

Detingut un any després de ser acusat per partida doble d'agressions sexuals a menors

La detenció de Vargas s'ha produït just un any després que les autoritats el detinguessin després que dues noies menors acusessin l'individu d'haver-les agredit sexualment. Una de les menors que l'acusava és la seva filla, que en el moment dels fets tenia 13 anys; l'altra menor que ho va denunciar també tenia 13 anys en el moment dels fets, i segons va transcendir aleshores, el seu relat era versemblant. L'acusat, no obstant això, va titllar ambdues acusacions de ser "un complot".

En el punt de mira una altra vegada

Vargas torna a estar, així, en el punt de mira, del qual no ha sortit des que el seu fill, Yéremi Vargas, de 13 anys, desaparegués misteriosament més d'una dècada enrere. Malgrat que les investigacions policials descartessin la seva implicació en el cas del menor desaparegut, les acusacions que rep el progenitor fa que molts pensin, de forma errònia o no, que va tenir algun tipus de relació en el que va succeir al seu fill.