Poc després de saber la mort de Leon Brown, un noi de 14 anys d'Escòcia, per un repte viral de TikTok, la seva mare, Lauryn Keating, ha volgut fer una crida a través de les seves xarxes socials i mitjans de comunicació per conscienciar tots els pares de la resta de nens que compten amb aquesta aplicació. El seu missatge, molt clar: han d'anar amb compte. La mare del mort ha denunciat que el seu fill va morir a l'agost a conseqüència del ja famós i conegut Blackout Challenge de l'esmentada plataforma xinesa. Precisament, aquest repte ja s'ha emportat la vida d'altres nois, com el cas d'Archie Battersbee, de 12 anys, que els metges van desconnectar del seu respirador artificial després d'estar en coma provocat pel repte.

Una crida a tots els pares i adolescents que utilitzen TikTok

Keating ja coneixia el cas d'Archie, però no imaginava que el seu fill també s'havia posat a prova. El dia dels fets va entrar a l'habitació del noi i se'l va trobar inconscient. Després, va saber immediatament el que havia passat, segons ha publicat el diari The Independent. En una publicació en el seu compte de Facebook, la mare de Brown escrivia: "Necessito que tots els adolescents i tots els pares vegin això i comprenguin els perills d'aquests desafiaments de TikTok. Un desafiament no val la teva vida, uns quants 'm'agrada' a les xarxes socials no valen la teva vida".

Dures declaracions de la mare de Leon

La mare segueix amb una preciosa descripció del seu fill. "El meu fill era el graciós de la classe, era alegre, amable, li encantava fer riure a tots, però el més important és que no volia morir". "Cap pare hauria de veure el que jo vaig veure, cap pare no hauria d'estar pel que jo estic passant per una tendència estúpida. Fins i tot si això salva la vida d'un nen, val la pena compartir-ho", acaba la publicació, que té per objectiu conscienciar tots els pares, encara que també joves, del perill de realitzar aquests reptes de TikTok.

Així mateix, en una entrevista al diari Daily Record de Escocia, la mare de Leon explica que una amiga del seu fill li va explicar que ell va acceptar el repte i els va assegurar per Facetime que ho intentaria: "Ella em va explicar que van pensar que es despertaria. Però Leon no va tornar. Va sortir molt malament". Keating, en descobrir el cos del seu fill estès inconscient a terra, va decidir buscar en què consistia el desafiament que li havia robat la vida a Leon. "Vaig entrar a TikTok i vaig escriure paraules similars al 'blackout challenge'. La quantitat de resultats de vídeo que van sorgir és ridícula". La mare es va adonar com era de nociu el repte viral i com podia ser que molts nois decidissin fer-ho.

La mort de Leon Brown va tenir lloc el passat 25 d'agost. La seva mare, Lauryn, va entrar a l'habitació i immediatament va cridar a emergències. Encara que diversos metges es van presentar a casa seva per ajudar-lo, no van poder fer res, només certificar la mort del jove de 14 anys.

En què consisteix el Blackout Challenge?

El 'Blackout challenge' -o 'desafiament de l'apagada' - és un repte que consisteix a aguantar la respiració fins a no poder més i desmaiar-se. A més a més, una part del repte consisteix també a gravar-se mentre s'aguanta la respiració. Aquest challenge, que ha calat fort entre els més joves i s'ha viralitzat en gran part del món, ja ha deixat diversos menors morts.