El Leon era un nen de 14 anys que ha mort tràgicament després de fer un repte viral de Tiktok. Es tracta d'una nova moda que s'ha fet molt popular a les xarxes socials que consisteix a asfixiar-se a un mateix fins a perdre la respiració. La seva mare va veure el cadàver del seu fill i ha volgut fer públic el cas per advertir dels perills que hi ha a internet de cara als menors.

La víctima del perillós repte viral es deia Leo Brown, era d'Escòcia i tenia 14 anys. Com molts adolescents, passava molta estona al dia navegant per internet i mirant vídeos de Tiktok. En aquesta xarxa social s'ha posat molt de moda el Blackout challenge, un repte que consisteix a asfixiar-se a un mateix fins a perdre el coneixement. 

El 25 d'agost, Lauryn Keating, va entrar a l'habitació del seu fill i va veure que havia perdut la consciència. Immediatament, va alertar a Emergències i els metges es van presentar al lloc dels fets. Malauradament, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida i només van certificar la seva mort

Perillós Blackout challenge de Tiktok

Hi ha una investigació oberta per saber més detalls del tràgic succés i la hipòtesi principal és que ha perdut la vida mentre practicava el famós Blackout challenge de Tiktok, que consisteix a estrangular-se a un mateix fins a perdre la respiració.

Va fer el repte després d'haver-lo vist publicat a Tiktok

Segons expliquen els amics del Leon, la víctima ja els havia dit que ja havien fet aquest repte amb anterioritat. "Un dels millors amics del Leon em va dir que va estar fent el repte amb ells després d'haver-lo vist publicat a Tiktok". El que no imaginaven era que el menor de 14 anys ho tornaria a fer i que li costaria la vida.

Leon Brown / Redes sociales
Leon Brown tenia 14 anys i ha mort després de fer un perillós repte de Tiktok / Xarxes socials

La mort del Leon ha causat gran commoció i ha posat de manifest el perill que suposen les xarxes socials pels menors. Des de Tiktok asseguren que el repte del Blackout challenge està completament prohibit a la plataforma. No obstant això, continuen havent-hi vídeos de menors practicant-lo amb totes les conseqüències que això suposa.

"Havia sentit a parlar d'aquest repte, però no pensava que el Leon fons capaç de fer-ho"

Autoasfixiar-se pot provocar greus conseqüències: des d'un simple desmai fins a la mort. "Havia sentit a parlar d'aquest repte, perquè tenia constància que hi havia un nen que havia mort de la mateixa manera fa poc, però no pensava que el Leon fons capaç de fer-ho", lamenta la mare del nen, que ha aprofitat l'ocasió per advertir a tothom dels perills que suposa internet pels més petits.

Archie, un nen de 12 anys que també va morir pel repte de Tiktok

El cas del Leon no ha estat l'únic. Tal com explica la seva mare, fa unes setmanes va morir Archie, un nen de 12 anys que també va practicar el Blackout challenge i que va quedar ferit crític. Després de setmanes ingressat a l'hospital, van desconnectar les màquines que el mantenien amb vida, ja que estava en estat vegetal i era impossible que es recuperés.