Una nena desapareguda a Texas (Estats Units) ha estat identificada i localitzada 41 anys després de l'assassinat dels seus pares. Una desaparició sense resoldre i que gràcies a l'anàlisi i investigacions genètiques d'ADN està més a prop de ser aclarit. La "Baby Holly" ja té 42 anys i viu a Oklahoma amb els seus 5 fills, segons ha anunciat l'oficina del fiscal general de Texas, que ha portat la investigació amb la Unitat de Casos sense resoldre i Persones Desaparegudes. 

Un assassinat

El 2021, l'organització Identifinders International va poder posar nom a dos cossos trobats l'any 1981 a través de proves genètiques. Aleshores es va saber que eren una parella jove procedent de Florida. Es deien Tina Gail Linn Clousede 17 anys, i Harold Dean Clouse, de 21. La sorpresa va arribar després, quan les autoritats van poder saber que la parella tenia una filla petita, la Holly, que no es va trobar amb les restes dels Clouse. I així va començar la recerca de la Holly.

Gràcies a les dades genètiques dels pares, ha estat possible trobar la Holly, 41 anys després. "S'han notificat a la Holly les identitats dels seus pares biològics i ha conegut la seva família biològica per primera vegada aquest dimarts", ha dit el primer ajudant de l'oficina del fiscal general de Texas, Brent Webster. El contacte ha estat telemàtic, però aviat la Holly viatjarà a Florida per conèixer personalment els seus parents biològics. Un final feliç per les famílies Linn i Clouse, que feia més de 40 anys que no sabien res de la nena.

Una església a Arizona i una secta

Segons la investigació, la Holly va ser abandonada en una església d'Arizona, i després va ser adoptada per una família, segons Webster. L'any 1981 no es va resoldre el cas de la parella assassinada, per aquest motiu els investigadors volen esclarir els fets. De fet, el cas s'ha estès a diversos estats com Texas, Florida i Arizona, i hi col·laboren diversos departaments de policia que ara poden estirar el fil. Un fil que comença, segons Webster, amb la cerca de les "dues dones que van deixar la nena a l'església i que es van identificar com un grup religiós nòmada." "També havien de renunciar als béns materials", assenyala l'ajudant del fiscal. 

El desembre de 1980, una dona que es feia dir Sor Susan va contactar amb la família dels Clouse. Els va dir que la parella havia entrat a la secta i que el seu objectiu era tallar el contacte amb l'exterior, cosa que implicava no veure ni parlar amb els familiars, i desfer-se de les seves possessions materials. Sor Susan va voler vendre als pares el cotxe del Dean, un AMC Concord vermell de dues portes de l'any 78. Els pares van avisar la policia i, quan dues o tres dones amb vestits llargs blancs es van presentar amb el cotxe del Dean i la Tina, la policia les va detenir, però no s'ha trobat cap registre de l'informe policial del cas, segons l'ajudant del fiscal de Texas.

Malgrat tot, no es va poder seguir la pista de la secta religiosa i l'assassinat va quedar sense resoldre. "Actualment, als Estats Units hi ha 270.000 assassinats no resolts; i a l'estat de Texas, n'hi ha més de 20.000", diu Webster. Les autoritats policials demanen la col·laboració ciutadana per descobrir més pistes sobre aquest cas.