Caroline del Valle és una jove que va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa més de set anys a Sabadell (Barcelona). Al cap i a la fi aquest temps sense novetats sobre aquest cas de desaparició, que ha estat estancat des de l'any 2015, quan van succeir els fets, les xarxes socials han aconseguit revifar-lo i posar-lo en el focus públic de nou, amb l'esperança que sigui reobert i pugui fer-se justícia.

El 14 de maig de l'any 2015, fa ja més de set anys, Caroline del Valle, una noia de tot just catorze anys, estava de botellot amb els seus amics, que també eren menors, a la Zona Hermètica de la ciutat de Sabadell; a la seva mare li va dir que anaven a una discoteca de menors ubicada en la Vil·la Olímpica, la qual cosa era mentida. Una batuda policial va sorprendre els menors, que, davant del temor que els detinguessin, van fugir espaordits en diferents direccions. Caroline, que aquella nit també havia dit que dormiria a casa de la seva amiga Silvia, suposadament es va amagar amb un altre noi sota d'un cotxe. El noi, segons va quedar recollit, va sortir passat una estona a inspeccionar la zona, i va dir a Caroline que es quedés on era. Unes quantes hores després de la intervenció policial, el grup de vint menors que era a Sabadell va aconseguir reunir-se a l'estació de Sants (Barcelona), on havien quedat en un primer moment, però Caroline no va aparèixer. Des d'aleshores, no s'ha tornat a saber de la noia.

Els amics de la jove no van col·laborar amb la investigació

La mare de Caroline, en veure que la seva filla no tornava, i després de contactar en nombroses ocasions tant amb Silvia com amb altres amics de la seva filla, sense obtenir grans respostes, va acudir als Mossos d'Esquadra per interposar una denúncia per desaparició, donant inici així al cas que s'ha prolongat, sense novetats, fins al dia d'avui. Els Mossos es van entrevistar amb diversos amics i coneguts de la menor, que en aquell moment eren d'edats semblants a les de la noia i que, pel fet de ser menors, podien acollir-se al dret de no declarar, i això van fer la majoria d'ells, la qual cosa va entorpir i va estancar la investigació.

Fins a tal punt va arribar la poca col·laboració dels amics de Caroline, que el cas va arribar a arxivar-se. No obstant això, l'any 2018, va emetre's a TVE el programa Desaparecidos, que va comptar amb les declaracions d'alguns dels amics que eren amb Caroline aquesta fatídica nit, la qual cosa va portar a la reobertura d'aquest; lamentablement, el cas es va estancar de nou, i així ha seguit des d'aleshores.

La mare de Caroline denuncia mentides i el poc interès de la policia

No obstant això, si algú no ha parat d'intentar avivar el cas de la desaparició de Caroline del Valle, aquesta és la seva mare, Isabel Movilla. La dona denuncia que des del primer moment l'únic que ha rebut per part dels presumptes amics de la seva filla són mentides; la primera de totes per part de l'amiga amb qui anava a dormir Caroline, que li va dir: "La teva filla està bé. Ha dormit a casa i ha menjat aquí, ja va per allà". A mesura que avançaven les hores aquell 14 de maig, la mare de Caroline, que no tenia notícies seves, va contactar amb la resta d'amigues de la jove, i totes li van dir la mateixa mentida: que havien estat a la Vila Olímpica, quan en realitat havien estat a Sabadell. Una d'elles li va dir la veritat, i allà va ser quan Isabel va denunciar la desaparició.

Malgrat les mentides i contradiccions que els amics de Caroline van explicar a la policia, la mare de la menor desapareguda, en una conversa amb El tancament digital, també s'ha mostrat molt crítica amb les actuacions dels cossos de seguretat. "Mai no han vingut a la meva casa a mirar les seves coses. És més, l'ordinador de la meva filla el vaig lliurar jo l'any 2018", ha afirmat enmig.

La viralització del cas de Caroline a TikTok, clau per a la seva reobertura

Encara que la investigació policial ha estat omplerta d'errors des del primer moment, tal com denuncia la mare de la noia, ara s'obre un nou indici de llum. Les declaracions que els amics van fer al programa de televisió Desaparecidos, i que certament van ser passades per alt en el seu moment, s'han viralitzat en la famosa xarxa social TikTok i que, si fossin prou transcendents, podrien tenir algun impacte en la investigació del cas. La plataforma s'ha omplert de vídeos on diferents usuaris resumeixen el cas, vídeos que compten amb milers de reproduccions i comentaris que demanen justícia i que s'investigui per donar amb el parador de la noia. Aquesta pressió social podria servir perquè, més de set anys després, el cas de Caroline deixi d'estar estancat i torni a l'ull públic, sent investigat amb la cura que mereix.