Agents de la Policia Nacional han detingut un home de 68 anys per deixar morir la seva dona amb esclerosis múltiple a Madrid. La víctima, de 67 anys, havia caigut a terra i el seu marit la va deixar allà agonitzant durant cinc dies sense ajudar-la ni facilitar-li els medicaments que necessitava fins que va alertar als serveis d’emergència. Quan els sanitaris van arribar, van trobar la dona en unes condicions higièniques i sanitàries lamentables i a punt de morir. Les autoritats han catalogat el crim com un cas de violència de gènere.

La dona va estar agonitzant durant cinc dies

Segons les investigacions policials, la dona hauria patit la caiguda el 29 de novembre. En lloc d’ajudar-la i trucar a una ambulància, el marit la va deixar allà tirada sense donar-li cap atenció ni cures. Al cap de cinc dies, el 4 de desembre, va trucar als serveis d’emergències explicant que la seva dona havia ensopegat aquell mateix dia i que no l’havia auxiliat perquè era ella qui així ho havia demanat.

Agents de la Policia Nacional i efectius sanitaris es van desplaçar fins a l’habitatge, ubicat al districte madrileny de Puente de Vallecas. Es van trobar el cos de la dona amb una temperatura extremadament baixa i en estat molt greu a punt de morir. Les condicions higièniques i sanitàries en què es trobava eren lamentables, delatant així que feia dies en realitat que havia caigut.

El marit va ser detingut en un primer moment acusat d’un delicte d’omissió de deure d'auxili, però al cap de 24 hores el jutge el va enviar a presó provisional per un delicte d’homicidi. El cas va ser derivat a un Jutjat de Violència contra la Dona. De fet, al detingut ja li constaven dues denúncies prèvies per maltractaments i amenaces. Una l’havia interposat una de les seves filles i l’altre l’havia interposat la seva dona, a qui ha acabat deixant morir. Amb aquesta víctima ja són 40 les dones assassinades per violència de gènere a Espanya al llarg de l'any 2022.