Una dona de 69 anys ha estat brutalment assassinada pel seu marit a la localitat malaguenya de Benalmádena. El presumpte assassí és un home de 80 anys amb Alzheimer que li ha clavat més de 20 ganivetades. Tots dos són de nacionalitat britànica, tot i que feia anys que vivien en aquest municipi de la Costa del Sol. La Policia Nacional ja ha detingut l’home i ha obert una investigació per esclarir els fets.

L’home de 80 anys amb demència va clavar 20 ganivetades a la seva dona

El tràgic succés va tenir lloc aquest divendres al voltant de dos quarts d’onze de la nit a la casa del matrimoni a Benalmádena, Màlaga. El 112 va rebre un avís per un possible cas de violència de gènere. Fins allà es van desplaçar efectius de la Policia Nacional i els serveis sanitaris, però quan van arribar ja no van poder fer res per salvar la vida de la dona. El seu marit li havia clavat més d’una vintena de ganivetades.

Els agents policials van detenir el marit, un home de 80 anys amb clars símptomes de patir demència senil, tot i que encara no gaire avançada. L’home està retingut a l’espera de passar a disposició judicial. La Policia Nacional ha obert una investigació sobre els fets per saber què va passar. S’haurà de determinar si es tracta d’un cas de violència de gènere i si en el moment dels fets l’assassí estava en plenes condicions mentals.

Podria tractar-se d’un nou cas d’assassinat per violència de gènere

El delegat del govern espanyol a Andalusia, Pedro Fernández, ha explicat que la investigació està en marxa per tal de determinar les causes de l’assassinat. La víctima havia presentat prèviament fins a tres denúncies contra el seu marit per violència masclista i s’havien realitzat atestats policials. No obstant això, la dona havia rebutjat qualsevol procediment preventiu i no comptava amb mesures de protecció judicial.

Els detalls del cas han estat traslladats a la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, pertanyent al Ministeri d’Igualtat. Serà aquesta institució qui determini si aquest es pot catalogar dins aquesta categoria. En cas de confirmar-se, aquesta seria la desena víctima mortal per violència de gènere a Andalusia durant el 2022. Una xifra elevada i que va en tendència amb l’augment de denúncies per violència masclista que hi ha hagut aquest any respecte al 2021.