Atroç crim masclista a València d'Alcàntara (Càceres). Un home, de 41 anys, ha assassinat a la seva dona, de 30 anys, aquest dimarts. Poc després, el presumpte autor dels fets ha trucat a la Guàrdia Civil per comunicar el que havia succeït. Els agents s'han traslladat fins a l'habitatge on vivien tots dos amb un nadó que tenien en comú de tan sols 14 mesos i han detingut a l'home. També s'han desplaçat els serveis sanitaris, que no van poder fer res per salvar la vida de la dona. Si es confirma com a assassinat masclista, amb aquest decés arribaran a 36 el número de dones que han perdut la vida en mans de les seves parelles o exparelles el 2022, i fins a 1.166 des del 2.003, any que van començar a comptabilitzar-se els registres a l'estat espanyol.

Homicidi a mitjanit, amb un nadó del que es farà càrrec la Junta d'Extremadura

La Guàrdia Civil, en un comunicat, ha informat que el suposat homicidi va succeir a les 00.25 hores d'aquest dimarts per part de la parella de la víctima. Tot això a l'habitatge familiar on residien l'home, la dona i el nadó en comú de tots dos, al carrer Ramón y Cajal de València d'Alcàntara. La dona, després de morir, va ser traslladada al Institut de Medicina Legal de Càceres, on se li realitzarà l'autòpsia. La Junta d'Extremadura, d'altra banda, s'ha fet càrrec del nadó de la parella, que té tan sols 14 mesos. El fill d'ambdós ha estat portat a un centre de menors de l'administració extremenya temporalment, a l'espera de localitzar algun familiar de la mare que pugui acollir-lo. El cas està en mans de la Fiscalia de Menors.

L'home arrestat tenia, a més, una denúncia per violència masclista que havia interposat la víctima. No obstant això, va ser arxivada fa uns cinc mesos "possiblement" perquè la hauria retirat la dona, segons ha informat el nou delegat del govern espanyol a Extremadura, Francisco Mendoza. El representant ha indicat que el sistema de vigilància va mantenir-se durant un temps una vegada arxivat el cas, "però no es va observar cap element que exigís una actuació preventiva de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat", ha sentenciat.

El delegat del govern espanyol a la comunitat autònoma, en el moment d'informar d'aquest cas, no ha volgut revelar la nacionalitat de la parella -i presumpte assassí. "És indiferent la procedència, la nacionalitat, la raça o qualsevol altra circumstància familiar", ha sentenciat Mendoza. El que si ha explicat és que es tracta d'una "mort violenta", però ha demanat esperar a l'autòpsia abans de donar més informació. La investigació continua oberta i està dirigida per l'autoritat judicial. 

Tres dies de dol oficial a València d'Alcàntara

La noticia del presumpte crim masclista al poble extremeny ha causat una onada de tristesa i consternació entre els seus habitants. L'alcalde de València d'Alcàntara, Alberto Piris, ha explicat que la parella va traslladar-se a viure al poble va uns anys. També ha anunciat que, després d'una junta urgent i extraordinària de portaveus, l'ajuntament ha convocat tres dies de dol oficial al municipi, així com una concentració a les portes del consistori aquest dimarts a les set de la tarda. La localitat és un indret tranquil, a la franja espanyola amb Portugal, amb poc menys de 6.000 persones censades.