Els advocats de la família d'Edwin Arrieta no s'han pres del tot bé les noves informacions que els seus homòlegs legals, però en aquest cas en la defensa de Daniel Sancho, van realitzar divendres passat. Carmen Balfagón i Marcos García-Montes van assegurar que l'actuació de la policia tailandesa va ser plena d'irregularitats i que, a més, "van enganyar" al fill de l'actor Rodolfo Sancho. Entre altres coses, van mostrar, segons la seva versió, que la declaració de l'espanyol no coincidia amb la transcripció realitzada pels agents i lliurada als jutjats, així com les promeses de deportació exprés en dos dies a Espanya si col·laborava per trobar les restes del cirurgià colombià a Tailàndia.

Els lletrats de Daniel Sancho van assegurar, a més, que a l'àudio de la confessió del jove "hi va haver un intent d'agressió sexual" perpetrat per Edwin Arrieta, i després una baralla que va derivar en la mort del cirurgià colombià. "La policia transcriu que va comprar elements per desmembrar-lo i el va matar, a l'àudio no es diu això", van alertar aquest divendres en una roda de premsa. A més, els documents d'aquesta declaració, pel que sembla, es van fer en tailandès sense cap tipus de traducció a l'espanyol i va firmar per la promesa de deportació a Espanya. En qualsevol cas, aquesta nova informació no ha acabat de convèncer ni d'agradar a la família del difunt i ja s'han manifestat públicament sobre això.

Resposta de l'advocat d'Edwin Arrieta

Juan Gonzalo Ospina, l'advocat espanyol d'Edwin Arrieta, ha explicat al programa En boca de todos de Cuatro que la família està desconcertada i "han sentit fins a vergonya en escoltar això". "No només han matat el seu fill sinó que han hagut d'aguantar de boca de la defensa, que s'estava intentant defensar d'una agressió", ha remarcat. De fet, ha assegurat que intentar justificar un assassinat "amb una suposada agressió" és "del tot intolerable". Però, malgrat això, els lletrats del mort no han mostrat cap prova o afirmació, més enllà de l'estupefacció, en contra d'aquestes declaracions que farien que Daniel Sancho passés de ser jutjat per assassinat premeditat a fer-ho per homicidi.

L'advocada de Daniel Sancho, Carmen Balfagón, mostra una imatge durant una roda de premsa sobre Daniel Sancho, a 12 de gener de 2024, en Madrid / CARLOS LUJÁN - EUROPA PRESS
L'advocada de Daniel Sancho, Carmen Balfagón, mostra una imatge durant una roda de premsa sobre Daniel Sancho, el 12 de gener de 2024, a Madrid / CARLOS LUJÁN - EUROPA PRESS

Durant la roda de premsa oferta a Madrid pels advocats de l'acusat a Tailàndia, es van mostrar imatges de lesions i mossegades que, en cas de ser portades a judici, podrien coincidir amb la versió que hi va haver una agressió sexual prèvia abans de l'homicidi. Tot i així, tot està per demostrar, la família d'Edwin Arrieta rebutja les proves dels advocats de Daniel Sancho, encara que sense aportar una nova postura immediata, i aquests últims mostren una sèrie d'"irregularitats" després de tenir, suposadament, accés a l'àudio de la confessió que no coincidiria amb la transcripció policial, i els "enganys" de la policia tailandesa.

El judici se celebrarà a partir del 9 d'abril

Daniel Sancho segueix a presó provisional per la mort del cirurgià colombià Edwin Arrieta el passat 2 d'agost del 2023. El crim es va perpetrar a la turística illa de Phangan, al sud de Tailàndia. El jove espanyol s'enfronta ara a la justícia tailandesa que haurà de decidir al judici que se celebrarà a partir del 9 d'abril la condemna que se li imposa, que podria oscil·lar entre menys d'una dècada entre reixes i la cadena perpètua, si es descarta completa i finalment la pena de mort.