La defensa del defensa ja ha parlat. Aquest dilluns Cristóbal Martell, l’advocat de Dani Alves, ha presentat un recurs per demanar que el seu client, acusat d’una greu agressió sexual, surti en llibertat amb càrrecs. D’aquesta manera, esperen que Alves pugui seguir la instrucció del cas des del carrer i no entre reixes a Brians 2, on fa més d’una setmana que hi és després de declarar davant de la magistrada que porta el cas i que va decidir enviar-lo. L’escrit del recurs, que ara hauran de valorar les parts —l’acusació particular i la Fiscalia— i decidir si s’hi oposen, com està previst, i amb quins arguments, haurà de ser resolt per l’Audiència de Barcelona. El tribunal haurà de decidir si, com demana Martell, Alves pot quedar en llibertat, o si, com es preveu que demanin les acusacions, segueixi a la presó a l’espera que avancin les investigacions i les diligències que encara estan previstes. 

El document que ha presentat Cristóbal Martell és extens i detalla els motius pels quals creu que no té sentit, segons ell, que Dani Alves segueixi en presó provisional i intenta desmuntar els arguments de la magistrada, que va veure risc de fugida de l’exfutbolista del FC Barcelona

La defensa d'Alves intenta desmuntar el risc de fugida

En vint pàgines, acompanyat de desenes de documents, demana que el seu client sigui posat en llibertat i alhora proposa mesures alternatives a la presó. A hores d’ara, però, no ha transcendit el contingut exacte del recurs ni tampoc quines són les mesures que la defensa d’Alves ha proposat al tribunal per tal de revocar l’ordre de presó. A falta que avanci la investigació, i sense entrar a valorar si el seu client pot ser culpable o no, la línia argumental de Martell assegura que Dani Alves no s’escaparà ni evitarà col·laborar amb la justícia, com ja va fer, mantenen, quan es va presentar voluntàriament davant de la policia catalana tot i que sabia que seria detingut.

detencio dani alves
Imatge de Dani Alves sortint de la Ciutat de la Justícia, abans d'ingressar a presó / EFE

El futbolista, després de ser detingut i traslladat a la Ciutat de la Justícia, va declarar davant de la magistrada, i després d’entrar en flagrants contradiccions, va ser enviat a presó, sense fiança. Els fets investigats es remunten a la matinada del 30 al 31 de desembre, a la discoteca Sutton de Barcelona, on, presumptament, Dani Alves va atacar sexualment una noia de 23 anys en un dels lavabos de la zona VIP d’aquesta sala del carrer de Tuset de Barcelona.

Les restes biològiques que els Mossos van trobar al vestit de la noia i també al lloc on es van produir els fets denunciats van portar Alves a reformular la seva versió. Si en un primer moment, davant dels Mossos, va assegurar que no coneixia de res la noia, finalment assegura que sí i que la relació amb la jove va ser consentida. Una versió diametralment oposada a la de la víctima, que fins i tot assegura que el brasiler la va colpejar i obligar a fer-li una fel·lació a l’interior dels lavabos de la discoteca.