La defensa de Dani Alves, ahir a la tarda, després de saber que l'Audiència de Barcelona havia acceptat la llibertat del futbolista si pagava una fiança d'un milió d'euros, no sospitaven que recollir els diners, tot i que ja havien dit que eren molts, seria tan complicat. Avui, a les dues del migdia, l'hora límit que tenien per ingressar els diners, no ho han fet. La sospita, però, és que la defensa d'Alves estigui allargant els terminis per fer una sensació que faci creure que es tracta d'una gran fiança, complicada d'aconseguir pel futbolista, i, alhora, desmuntar la teoria de la defensa de la víctima, que va assegurar que hi havia "una justícia pels rics".

Si no vol aportar diners en efectiu, o realment no pot, també podria oferir, com a garantia, l'aval en propietats, tot i això, en aquest cas, com és habitual en aquest tipus de fiances, hauria de ser més del doble del que li demanen en efectiu. Segons fonts consultades, hauria d'aportar 2,5 milions d'euros en propietats. Tot i això, però, cal tenir en compte que es tracta d'un procediment més llarg per la taxació que s'ha de fer de les propietats que es presenten com aval.

Malgrat que en el cas del pagament dels 150.000 euros d'indemnització a la víctima va comptar amb l'ajuda de Neymar, que li va facilitar els diners, en aquest cas el pare de l'extrem brasiler ha emès un comunicat explicant que, amb la justícia havent-lo condemnat, en aquesta ocasió no li facilitaran el milió d'euros necessari per a poder sortir en llibertat.

Dani Alves, doncs, tornarà a dormir una nit més a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. La finestreta de l'administració es tornarà a obrir demà, divendres, de 9 a 14 hores. Serà durant aquestes hores quan es podrà fer l'ingrés. Si els diners de la fiança milionària arriben, l'exdefensa del FC Barcelona podrà sortir de la presó.

Condemnat per agressió sexual

El brasiler va ser condemnat a quatre anys i sis mesos de presó per haver violat una noia de 23 anys al reservat de la discoteca Sutton de Barcelona. Per la pena i també pel temps que feia que era a la presó, la defensa va demanar ser deixat en llibertat, i el tribunal ho ha acceptat si abans paga aquesta fiança d'un milió d'euros. Quan la pagui, i es facin tots els tràmits que toquen, podrà sortir.

Pensant que seria avui aquest moment, desenes de periodistes de diversos mitjans, catalans i internacionals, han fet guàrdia tot el matí davant de la porta de la presó de Brians 2 esperant la sortida. Si finalment aquest divendres la família i la defensa d'Alves poden aconseguir els diners i entregar-los, la possible sortida del futbolista de la presó ja serà dilluns.

Pendent al seu mòdul

A l'interior la vida ha estat normal, han explicat fonts dels serveis penitenciaris a ElCaso.cat.  Alves no ha estat traslladat a Ingressos, on haurà de passar quan sigui excarcerat, i ha passat el matí al seu mòdul, on hi és des del passat 20 de gener de 2023, quan va ser detingut pels Mossos i després de passar pel jutjat de guàrdia.