El jutge ha decretat l’ingrés a presó provisional per al presumpte assassí de Mohamed Abdeselam, el nen de 8 anys que va aparèixer mort en un terraplè a Ceuta el passat 19 de desembre. Inicialment, està investigat pels delictes d’assassinat i agressió sexual al menor. La seva detenció es va produir aquest dimecres després d’una llarga investigació en què han estat claus les càmeres de seguretat de la zona i una jaqueta que el detingut es va deixar al poliesportiu on el menor havia anat a jugar aquella tarda.

L’autor del crim ha confessat la seva culpabilitat

En l’interrogatori amb els agents policials, el detingut ha reconegut parcialment la seva culpabilitat en el crim. Segons ha explicat, es va trobar amb el noi quan estava sol i va discutir amb ell, però assegura que el menor hauria mort de forma accidental. A més, també ha negat que l’agredís sexualment. Els investigadors no descarten que pogués haver estat violat, ja que el noi estava semidespullat quan el van trobar i el detingut té un antecedent per l’agressió sexual a un altre noi fa cinc anys. L’autòpsia, però, no ho va poder determinar.

El detingut no tenia cap relació amb la família

L’investigat pel crim és Cristian B., un home de 34 anys de Ceuta que viu amb els seus pares al barri de Rosales, a uns dos quilòmetres del lloc on es va cometre el crim. L’any 2013 va ser condemnat a sis mesos de presó per un robatori amb violència en una escola on treballava com a noi de la neteja. Aquest fet va provocar que l’any 2017 fos expulsat de l’Associació Plena Inclusió, una entitat que atén a persones amb discapacitat intel·lectual. A més també tenia un altre antecedent per agressió sexual a un noi fa cinc anys.

Actualment, treballava com a repartidor de bombones de butà a Ceuta. De fet, tot i que no tenia cap relació directa amb la víctima o la seva família, el pare del menor l’ha reconegut com un dels butaners que alguna vegada havia anat a repartir a casa seva. D’altra banda, també figura a les llistes de jugadors veterans de la Federació de Futbol de Ceuta. La seva detenció ha suposat un cert alleujament a la barriada de Lona Colmenar, on els familiars i l’entorn del menor es miraven entre ells com a possibles sospitosos.

La tarda del 18 de desembre, el menor va sortir a jugar a futbol sala amb uns amics a unes pistes poliesportives a pocs metres de casa seva. En veure que no tornava, el seu pare el va sortir a buscar sense èxit i, ja de matinada, va anar a denunciar la seva desaparició a la Policia Nacional. A primera hora del matí, el cadàver del Mohamed va aparèixer semidespullat entre uns matolls a un terraplè molt proper. L’autòpsia va determinar que havia estat assassinat amb un fort cop al cap amb un objecte contundent. Es va investigar l’entorn de la víctima, però la revisió de les càmeres de seguretat han permès trobar el veritable culpable.