L’autòpsia ha confirmat que Mohamed Abdesalem, el nen de 8 anys trobat mort a Ceuta, va morir d’un fort cop al cap amb un objecte contundent. Així doncs, queda descartada la hipòtesi d’una mort accidental. També es descarta que fos agredit sexualment. Ara, la Policia Nacional està investigant els amics de la víctima amb els quals sortia habitualment, tots més grans que ell, com a principals sospitosos. Els investigadors creuen que una o més persones haurien portat el cadàver del menor fins al terraplè on va ser trobat el passat 19 de desembre, ja que no hauria pogut arribar fins allà tot sol.

La Policia Nacional ja ha interrogat en les últimes hores els menors que van acompanyar el nen de 8 anys i que van estar jugant amb ell al poliesportiu proper al seu domicili la tarda de la seva desaparició. També s’ha pres declaració a altres amics i veïns de la zona amb la intenció d’aconseguir totes les dades possibles que permetin saber com van ser les últimes hores del nen amb vida des que va sortir de casa per anar a jugar fins que es va trobar el seu cadàver entre uns matolls.

El menor va aparèixer mort poques hores després de la seva desaparició

Mohamed Abdesalem va sortir de casa el diumenge a la tarda per anar a jugar a futbol amb els amics al poliesportiu que hi havia a només 100 metres d'on vivia. Passades les 19 hores, el seu pare el va començar a buscar veient que no arribava a casa, però ja era fosc i no el va trobar. Cap a la una de la matinada, va anar a la comissaria de la Policia Nacional per presentar una denúncia per desaparició. Un agent va trobar el cadàver del petit a primera hora del matí, mig amagat entre uns matolls en un terraplè molt proper al seu domicili a la barriada de Loma Colmenar de Ceuta. El menor portava una jaqueta de color vermell i estava mig despullat de cintura cap avall.

En un primer moment, es va pensar en una caiguda accidental o en una agressió sexual, però l’autòpsia ha descartat aquestes hipòtesis. Els veïns de la zona van advertir que hi havia un home per la barriada que entrava i sortia d’un vehicle abandonat que podria semblar sospitós. Els investigadors han recollit nombroses mostres d’ADN que ja s’estan analitzant, tot i que els resultats es preveu que tardin. També s’estan visualitzant les càmeres de seguretat de diversos punts i establiments de la ciutat autònoma, com les de l’Hospital Universitari, molt proper al lloc dels fets. El Jutjat d'Instrucció número 6 de Ceuta s'ha fet càrrec del cas i el manté sota secret del sumari.