La Guàrdia Civil està intentant detenir un home que s'ha atrinxerat a l'interior d'una casa de Santovenia de Pisuerga (Valladolid) després d'assassinar un altre home. Com mínim té un ostatge i ha intentat matar un policia disparant-lo al cap, que està ingressat a l'UCI amb un pronòstic molt greu. La zona està acordonada i els veïns tenen completament prohibit sortir de casa, ja que el presumpte assassí està disparant per evitar ser detingut.

Els fets han passat a les 2:45 d'aquest divendres de matinada a Santovenia de Pisuerga, un municipi de poc més de 4.000 habitants de la província de Valladolid. La Guàrdia Civil ha rebut l'alerta d'un home ferit per arma de foc i que, al cap de pocs minuts, havia mort al mig del carrer. 

Atrinxerat amb un ostatge a Santovenia de Pisuerga

El presumpte autor dels fets és un home que, després del crim, s'ha atrinxerat en un domicili d'aquesta localitat. Segons expliquen fonts policials, com a mínim, té un ostatge, però no descarta que en tinguin més.

Un guàrdia civil ferit amb un pronòstic molt greu per un tret al cap

La Unitat Especial d'Intervenció s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i, actualment, la zona està acordonada i el presumpte assassí es nega a sortir del domicili, on fa hores que està atrinxerat i disparant els agents de la Guàrdia Civil. Un d'ells ha rebut un tret al cap i, tot i que ha aconseguit sobreviure, està ingressat a l'UCI de l'hospital Clínico de Valladolid amb un pronòstic molt greu.

La parella de la víctima explica que també ha intentat matar el seu fill

Segons explica El Norte de Castilla, la parella de la víctima mortal està molt afectada i ha explicat que el presumpte assassí també ha intentat matar a un dels seus fills, però que, afortunadament, s'ha quedat bloquejada l'arma. La casa on està atrinxerat l'assassí està situada al carrer Alfredo Martín i els veïns de la zona tenen completament prohibit sortir dels seus domicilis. 

L'assassí de Valladolid el va matar amb un rifle després d'una baralla

Segons expliquen fonts veïnals, cap a les 23:00 del dijous, hi va haver una baralla i la víctima mortal va quedar ferida i va anar a l'hospital per ser atesa. Quan van tornar a casa, el presumpte assassí estava esperant-lo i, presumptament, li va disparar amb un rifle sense dirigir-li la paraula.

Posteriorment, va marxar i es va atrinxerar en una altra casa, molt possiblement d'un familiar, que és on, actualment, continua amagat. De moment, no se sap quin ha estat el mòbil del crim i la prioritat és detenir-lo i alliberar el o els ostatges, una operació que està sent molt complicada pel grau de violència i agressivitat de l'assassí.