El presumpte autor del crim masclista perpetrat el dia de Nadal a Elx, Alacant, ha estat detingut després de cinc dies en crida i cerca. No ha estat una detenció fàcil, ja que el Francisco, l'acusat, s'ha atrinxerat a casa d'un familiar amb diversos ostatges, convertint la situació en un incident crític.

Atrinxerat amb ostatges a Elx

Fonts policials informaven aquest matí que l'home buscat per Policia Nacional i Guàrdia Civil des del 25 de desembre per assassinar d'un tret al cap la seva parella de 25 anys, s'havia atrinxerat en un habitatge de l'avinguda Ausiàs March de la localitat alacantina, amb una escopeta i amb diverses persones en el seu poder.

No ha dubtat a obrir foc contra els policies que formaven part del dispositiu i s'ha activat el protocol d'actuació davant d'"incidents crítics" amb efectius especialitzats en la resolució d'aquest tipus de situacions.

Trets contra la policia: detingut sense ferits

Abans de la detenció, els agents han aconseguit evacuar els ostatges de l'habitatge i, després d'una primera negociació, l'home ha estat detingut sense causar danys personals.

Segons detallava ElCaso.cat, la víctima, Yolanda M.C., una jove de 25 anys de nacionalitat paraguaiana, vivia amb la seva mare i la seva germana a Elx i el dia 24 va sopar amb la seva família a casa i al voltant de mitjanit va decidir anar a veure el seu xicot, Francisco N., de nacionalitat espanyola, amb qui feia un parell de mesos que sortia.

Buscat des de Nadal per matar a la seva parella

Una vegada va arribar al domicili del presumpte assassí, al barri Los Palmerales d'Elx, una zona de baixos recursos de la ciutat, no va tornar.

Va ser la seva mare i la seva família que, preocupades que no tornés, van anar a buscar-la, trobant-la ja morta amb un tret al cap al domicili d'ell.

Barri Los Palmerales d'Elx / EFE

Habitatge dels fets al barri Los Palmerales d'Elx / EFE

L'ara detingut ja havia fugit i des del dia de Nadal una intensa recerca policial intentava donar amb el seu parador, la qual cosa ha ocorregut aquesta matinada.

Yolanda, una jove de 25 anys amb dos fills petits

Yolanda, que s'ha convertit en la víctima mortal número 43 de violència de gènere aquest 2021 a Espanya, tenia dos fills, un nen de deu anys i una nena de tres, que han quedat orfes.

Francisco N., contra qui no constaven denúncies prèvies per maltractaments, passarà a disposició judicial en breu per decidir sobre el seu ingrés a la presó.