Novetats del crim de Susqueda: la jutgessa ordena que no se li retornin els objectes analitzats al sospitós del cas, ja que en un futur podrien ser clau per esbrinar qui va assassinar a la Paula i al Marc.

Assassinen a Marc Hernández i Paula Mas

Els fets van passar el 24 d'agost del 2017: el Marc Hernández i la Paula Mas, dos joves de 21 i 23 anys del Maresme, van anar a passar dos dies al pantà de Susqueda (Selva). La idea que tenien era fer una excursió i dormir al cotxe.

No obstant això, aquell mateix dia al matí, se'ls va perdre completament el rastre. Al cap de pocs dies van trobar el cotxe de la Paula al fons del pantà i el caiac de la parella. Un mes més tard, van aparèixer els seus cadàvers a l'aigua amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Jordi Magentí, l'etern sospitós del crim està en llibertat

El febrer del 2018, els Mossos d'Esquadra van detenir el presumpte autor dels fets: Jordi Magentí, un assassí que havia estat anteriorment a presó per haver matat la seva parella anys enrere. Va ingressar a presó de manera provisional per la seva presumpta implicació en el crim, però finalment, el van deixar en llibertat, ja que no hi havia indicis suficients per demostrar la seva culpabilitat.

No se li retornaran els objectes analitzats a Magentí

En un escorcoll a casa de Magentí, els policies li van requisar les canyes de pescar, la roba i els ordinadors per fer proves d'ADN que demostressin la seva presumpta implicació en el crim.

Com que ja s'han fet aquestes proves, ha demanat que li retornin, però els Mossos d'Esquadra asseguren que no és un acte prudent, ja que podria ser que en un futur se li hagin de fer noves proves i, per aquest mateix motiu, la jutgessa que porta el cas ha ordenat que no se li tornin les seves pertinences a Magentí, explica El Punt Avui.

Jordi Magentí / EFE

Jordi Magentí és l'etern sospitós del crim del pantà de Susqueda, però està en llibertat perquè, de moment, no hi ha proves suficients que demostrin la seva culpabilitat / EFE

Investigació del crim de Susqueda en mans dels Mossos d'Esquadra

Es tracta d'una investigació d'alta complexitat que ja ha passat per quatre jutges instructors diferents. Hi ha molts caps sense lligar i Magentí s'ha convertit en l'etern sospitós del crim.

Les investigacions policials s'estan centrant a reunir més proves que demostrin la seva presumpta culpabilitat.​ Totes les investigacions apunten cap a ell, però caldrà esperar que es duguin a terme les actuacions policials corresponents per esclarir els fets del crim de Susqueda.