Aquest dilluns es compleixen sis mesos de l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya. Els policies asseguren que saben tots els detalls del que va passar aquella nit, quan van matar un jove gai en una pallissa.

Crim de Samuel Luiz a la Corunya

Els fets es remunten al 3 de juliol del 2021 quan el Samuel i les seves amigues van sortir de festa per l'avinguda Buenos Aires de la Corunya. En un moment de la nit, va sortir al carrer amb una amiga a fer una videotrucada i, a partir de llavors, va començar tot.

Els agressors el van apallissar fins a la mort mentre li deien insults homòfobs

Els agressors pensaven que el Samuel l'estava gravant i, per aquest mateix motiu, el van començar a apallissar. Va ser llavors quan un altre home que passejava per la zona el va rescatar.

Al cap de poca estona, els primers agressors van tornar cap on estava ell amb un grup més gran de persones i el van tornar a apallissar mentre li deien insults homòfobs i, finalment, el Samuel va morir a causa dels cops i els presumptes autors dels fets van fugir.

Més tard, es van reunir i van pactar que no dirien res a ningú del que havia passat, però aquest pacte va durar poca estona: un dels implicats es va dirigir a comissaria, es va exculpar i va explicar, segons la seva versió, el que havia passat aquella nit.

En total, hi ha set persones investigades pel cas Samuel Luiz

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar què havia passat i, després de les detencions, van determinar que hi havia set persones implicades en l'agressió mortal. D'aquestes set persones, tres són uns joves que estan a presó de manera provisional, altres dos són menors d'edat que estan tancats a un centre i altres dos que estan en llibertat condicional fins que se celebri el judici.

La Policia assegura que sap amb tota mena de detalls què va passar aquella nit i ja ha donat per tancada la investigació i el cas ja es troba en instrucció. El següent pas és que els Estats Units autoritzi l'anàlisi dels missatges dels mòbils dels implicats: necessiten les dades d'abans i després del crim per esbrinar amb més detalls què és el que va passar aquella nit. És un tràmit que no depèn ni de la Policia Nacional ni dels jutjats, sinó que s'ha d'aprovar des dels Estats Units i no és un procés ràpid.

El joven asesinado Samuel Luiz / Facebook

Els policies donen per tancada la investigació del crim del Samuel, que ja es troba en instrucció / Facebook

Els missatges dels telèfons dels presumptes assassins poden ser clau per saber que va passar i per esbrinar si, tal com diu l'acusació particular, hi va haver delicte d'odi i el van matar per ser homosexual, uns fets que seran complicats de demostrar.

"Una perfecta estupidesa que va acabar amb la mort d'un bon noi que tenia tota la vida per davant"

"La majoria de juristes no ho veu així. Perquè existeixi delicte d'odi, els agressors han de pegar pel simple fet de ser homosexual. En aquest cas aquest no va ser el motiu de la pallissa mortal. Ho va ser la confusió sobre si els estaven gravant a ells. Una perfecta estupidesa que va acabar amb la mort d'un bon noi que tenia tota la vida per davant", expliquen des de La Voz de Galicia.