El Samuel era un noi de la Corunya que el juliol de l'any passat va ser assassinat d'una pallissa per part d'un grup de joves al mig del carrer. Entre els autors dels fets, hi ha dos menors d'edat que ja han estat condemnats: hauran de passar tres anys en un centre d'internament. Hi ha cinc persones més que estan acusades d'haver participat en aquest crim: tres d'elles estan a la presó de manera provisional i altres dues en llibertat amb càrrecs.

El Samuel Luiz va ser assassinat a l'avinguda Buenos Aires de la Corunya. Estava amb una amiga fent una videotrucada quan, de cop i volta, van aparèixer uns dels agressors i li van recriminar que l'estaven gravant. Ell li va contestar que no era cert i, a partir de llavors, el van començar a pegar. 

El van assassinar en una pallissa grupal mentre li deien insults homòfobs

Al cap d'una estona, van tornar amb un altre grup més gran de joves que el van començar a apallissar mentre li deien insults homòfobs. Després de més de 10 minuts d'agressions, el van acabar matant. Els fets van causar gran commoció a tot arreu, sobretot en el col·lectiu LGTB, ja que la víctima d'aquest crim era gai. 

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar quin havia estat el mòbil del crim, que actualment, encara no està clar. Van fer moltes detencions, que van acabar amb quatre joves a la presó de manera provisional, una noia en llibertat amb càrrecs i amb dos menors implicats.

Dos dels presumptes assassins del Samuel Luiz estan en llibertat

Més de nou mesos més tard, un dels presumptes assassins ja ha sortit de la presó i està en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici. Els dos menors d'edat implicats en el crim han arribat a un acord de conformitat entre les parts implicades.

El joven asesinado Samuel Luiz / Facebook

El Samuel Luiz va ser assassinat a la Corunya: dos dels menors que el van matar han estat condemnats a tres anys i mig d'internament en un centre de menors / Arxiu

Els dos menors d'edat condemnats a tres anys i mig per assassinat

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, han estat sentenciats a tres anys i mig d'internament en règim tancat en un centre de menors: són culpables del delicte d'assassinat que va tenir lloc el 3 de juliol.

Els majors d'edat seran jutjats per assassinat i delicte d'odi

El judici dels majors d'edat serà popular i seran acusats d'un delicte d'assassinat i d'un altre per delicte d'odi pels insults homòfobs que li van dir abans de matar-lo. Caldrà esperar que se celebri el judici per saber els delictes pels quals són condemnats, ja que un dels presumptes assassins també serà jutjat per un robatori amb violència i intimidació, ja que va robar el mòbil a la víctima durant la pallissa.