Surt a la llum com és la vida dels dos únics homes que van intervenir per evitar l'agressió mortal del Samuel. Sis mesos després dels fets, gràcies a aquest heroic gest, les seves vides han fet un gir de 180 graus.

Assassinat de Samuel Luiz a la Corunya

El Samuel Luiz era un jove gai que va ser assassinat fa més de sis mesos a l'avinguda de Buenos Aires de la Corunya. Estava fent una videotrucada amb una amiga quan, de cop i volta, un grup de desconeguts el va apallissar fins a la mort mentre li deien insults homòfobs.

Ibrahima i el Maggete, els dos homes que van intervenir per evitar l'agressió

En un primer moment, els agressors li van pegar perquè pensaven que la víctima els estava gravant amb el mòbil. Va ser en aquell moment quan l'Ibrahima i el Maggete, dos homes naturals del Senegal, van intervenir per defensar-lo quan ningú més ho feia.

No obstant això, després de la intervenció un d'ells va marxar per por a ser identificat per la Policia i que descobrissin que estaven en situació irregular a Espanya.

Testimonis clau per descobrir qui eren els assassins del Samuel

Aquests dos testimonis van ser dues persones molt importants per identificar els presumptes assassins, que van fugir després de la pallissa mortal. Fruit de la seva intervenció i defensa del Samuel, des del Govern espanyol van decidir premiar-los donant-los el permís de residència i de feina com a mostra d'agraïment, un fet que els ha facilitat la seva situació.

Sis mesos després dels fets, ha sortit a la llum com són les seves noves vides. Tots dos treballen en una fàbrica de fusta de la Corunya i part dels diners que guanyen els envien a les seves famílies del Senegal.

Defensores Samuel / La Sexta

Ibrahima i el Maggete van intentar aturar l'agressió mortal del Samuel a la Corunya i han estat premiats amb un permís de residència i un altre per treballar / La Sexta

"Estem molt feliços i contents. Si tornéssim a veure alguna cosa així, ens hi posaríem sense pensar-ho"

"Estem molt feliços i contents. Si tornéssim a veure alguna cosa així, ens hi posaríem sense pensar-ho", diuen els dos homes a EFE. També han aprofitat l'ocasió per remarcar que, a diferència dels veïns de la ciutat, no es consideren a ells mateixos herois, sinó persones humanes com el Samuel.

Set persones investigades com a presumptes responsables de l'assassinat de Samuel Luiz

De moment, encara no s'ha celebrat el judici per aquest assassinat, amb set persones presumptament implicades en el crim. D'aquestes set persones, tres són uns joves que estan a presó de manera provisional, altres dos són menors d'edat que estan tancats a un centre i altres dos que estan en llibertat condicional fins que se celebri el judici popular.