Catalunya va viure una setmana negra entre el divendres 9 d'abril i el dimarts, 13 d'abril. En pocs dies es van assassinar cinc persones. Quatre d'aquests crims van ser de l'àmbit delinqüencial, és a dir, relacionats amb el crim, amb persones amb antecedents com a protagonistes, sigui com autors o com a víctimes. Només un cas, l'assassinat masclista de Manresa, es pot treure d'aquest reguitzell de crim entre persones vinculades a la delinqüència a Catalunya.

La baralla mortal de Terrassa, les ganivetades de Gelida, l'atac mortal durant un narcoasssalt de Rubí i el crim de Roses estan vinculats al crim. Després d'haver-se aixecat el secret de sumari s'ha pogut saber que l'assassinat de l'home marroquí de Roses està relacionat amb la marihuana. Ja hi ha dues persones detingudes.

L'error d'un dels sospitosos

El dilluns 12 al vespre va aparèixer un home de 35 anys amb el cap tapat amb una bossa de brossa i embolicat amb llençols i una manta de plàstic. El cos el va trobar el germà de la víctima al carrer de Bernat Metge de Roses, al maleter del seu propi cotxe, i un dels detinguts. Va ser aquí on va cometre el primer error. Sense gairebé obrir el maleter va assegurar al germà que l'home estava mort.

Feia gairebé una setmana que no sabien res d'ell. Els Mossos d'Esquadra han pogut vincular el crim a la droga i han detingut dues persones, que ja han ingressat a la presó.

Pis Roses - ACN

Imatge de la casa, on es creu que va ser assassinada la víctima del crim de Roses / ACN

La víctima vivia en una casa ocupada al carrer de la Selva, a la urbanització del Mas Boscà de Roses. Allà vivia amb dues persones més, dos homes també de nacionalitat marroquina, que els Mossos ara han detingut com a presumptes autors de la mort del seu company de pis. Es tracta d'Outman Haouachi i Achraf Laghdas. El primer va ser detingut la matinada de dimarts a dimecres i divendres va ingressar a presó.

Un dels sospitosos, un conegut criminal

Aquest dilluns va ingressar a presó Laghdas. Aquest darrer home és un conegut de la policia. L'any 2003 va matar Jean Edmondo Le Houezec a ganivetades a Empuriabrava i l'Audiència Provincial el va condemnar a 17 anys de presó. Ara estava escapat de la presó, on havia sortit gràcies a un permís penitenciari. Els Mossos el van localitzar amagat en un pis de Martorell el passat divendres. Quan els agents el van voler detenir va agredir a la policia, asseguren fonts policials.

Els Mossos d'Esquadra ara estan intentant aclarir com els dos van matar el seu company de pis, aclarir la relació de cada home i afinar en el mòbil del crim, que tot sembla indicar que està relacionat amb la plantació que la policia va trobar a l'habitatge de Mas Boscà.

Tots els indicis apunten als dos detinguts

Els indicis que han trobat els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona situen al lloc dels fets als dos. Fins i tot, hi ha imatges d'un dels arrestats conduint el cotxe de la víctima, quan el cadàver ja estava a l'interior.

Segons les investigacions, els dos homes van donar mort a la víctima al mateix habitatge, quan l'home estava dormint, atacant-lo amb una arma blanca estil destral. Després el van embolicar amb el primer material que van trobar per casa -i que els Mossos han trobat a faltar a l'habitatge- i el van abandonar al carrer de Bernat Metge. Les proves forenses creuen que l'home va ser assassinat entre el 2 i 5 d'abril. Fins al dia 12 no va ser trobat pel seu germà, en avançat estat de descomposició.

Els cinc crims de la setmana negra, resolts

Amb els dos presumptes implicats a la presó, ara els Mossos confien a avançar en la investigació i resoldre els pocs detalls que falten per aclarir, com trobar l'arma del crim. En tot cas, amb aquest assassinat al descobert, els cinc crims de la setmana passada han quedat resolts.