Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns dos menors d'edat per la seva presumpta relació amb l'apunyalament mortal d'aquest cap de setmana a Gelida, a l'Alt Penedès. Al voltant de les set de la tarda de dissabte un avís al 112 va alertar que un noi de 23 anys estava estirat a terra al carrer de Ramon Tarrida, a la urbanització de Sant Salvador. Malgrat els esforços del SEM, res es va poder fer per salvar la vida del jove, que va acabar morint. El noi tenia dues ganivetades.

Dos menors d'edat, relacionats amb el crim

Les investigacions policials han pogut aclarir que dos nois menors d'edat, de 17 anys, podien estar relacionats amb el crim i agents dels Mossos d'Esquadra, després de localitzar-los, els han detingut aquest dilluns al matí. Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola però d'origen sud-americà.

La investigació segueix oberta i els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos de la regió policial Metro Sud ara volen aclarir què va motivar la baralla que va acabar amb la mort del jove. El jove va aparèixer gairebé mort al carrer de Ramon Tarrida, a la urbanització de Sant Salvador, una zona apartada del nucli urbà de Gelida, a l'altre costat de l'AP-7.

És un barri amb cases baixes i dos blocs de pisos de protecció oficial conegut com l'edifici de la Guerra. On va ser trobat el noi va ser concretament a tocar d'aquests pisos, que sobresurten per sobre de les altres cases, rurals i a quatre vents. La detenció, en canvi, s'ha fet a l'avinguda del Funicular, al centre de Gelida, a tocar de l'Ajuntament.

Tres crims aquest cap de setmana a Catalunya: els tres, resolts

Cap de setmana molt calent a Catalunya. A més de tirotejos i baralles a l'àrea metropolitana, en menys de 48 hores han mort a casa nostra tres persones, tres homes. El primer crim va ser divendres al matí, al centre de Terrassa.

Una baralla entre dues persones conegudes va acabar amb una ganivetada que va deixar un home ferit crític. A les set de la tarda l'home, de nacionalitat espanyola i 51 anys, va morir a l'hospital. Minuts després de la baralla els Mossos ja havien detingut el presumpte homicida. El segon crim del cap de setmana va ser aquest de Gelida, que ara s'ha pogut resoldre, amb la detenció dels menors d'edat implicats en la baralla.

Una ganivetada al pit a Rubí en un robatori de marihuana

El tercer crim va ser a Rubí, al Vallès Occidental, la mitjanit de dissabte a diumenge un home va entrar a robar en un pis del carrer dels Segadors per robar marihuana a un altre home. La persona que residia a l'habitatge, que també era el propietari de la plantació, va atacar el lladre amb un ganivet i el va matar. Va quedar detingut per l'homicidi i també per un delicte contra la salut pública per la droga.