Els Mossos d’Esquadra han resolt el crim de la Maria del Carmen Ortiz, la dona que va ser trobada en avançat estat de descomposició el passat 4 de març en un contenidor de la Granada del Penedès. Si bé en un primer moment es va detenir el germà de la víctima, que va ser la que va transportar el cos de la dona, i el jutge en va ordenar la seva presó provisional; el passat 27 d’abril, el dia de la Mare de Déu de Montserrat, es va detenir un segon home, una exparella de la dona, acusat de ser l’autor material de la mort de la dona.

El presumpte assassí és un home de 51 anys, que també va quedar a disposició del jutge de primera instància i instrucció número 4 de Vilafranca, que també en va decretar la seva presó sense fiança.

Tothom pensava que el germà era l’assassí

Els agents que van detenir el germà de la víctima, de 45 anys, van interrogar-lo i les explicacions que va donar no quadraven gaire, i si bé en un primer moment van pensar que era l’autor material dels fets, des de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió metropolitana Sud van anar estirant el fil fins que van poder identificar una exparella de la dona també com a possible autor del crim. El 27 d’abril va ser arrestat l'exparella i va quedar a disposició del jutge, que també en va ordenar la presó. 

Maria Carmen Ortiz Molina / Facebook
Maria Carmen Ortiz, la dona assassinada a Sant Sadurní d'Anoia / Facebook

Els Mossos van escorcollar i analitzar fil per randa el pis d’on van sortir les restes de la dona, al passatge de Terol, a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), per intentar aclarir si el crim es va produir en aquell lloc, que és on vivia la dona. La troballa del cadàver al contenidor de la Granada del Penedès és del 4 de març, però la policia encara no ha pogut aclarir si l’assassinat va ser en dates pròximes a quan el germà es va intentar desfer de les restes o feia molt de temps que el cadàver de la Maria del Carmen estava amagat en aquesta finca.

En la primera declaració, el germà fins i tot va assegurar a la policia que va llençar la bossa de brossa on hi havia la seva germana en confondre-la amb un animal mort.

Cinc dones assassinades a Catalunya aquest 2022

La policia catalana tracta aquest crim com el cinquè homicidi masclista a casa nostra aquest 2022. Des del mes de gener han estat assassinades cinc dones a mans de les seves parelles o exparelles a Martorell, Barcelona, Vilanova del Camí, Lloret de Mar i, en el cas que s’ha confirmat avui, a Sant Sadurní d’Anoia.

En els tres primers casos, com també en aquest del Penedès, l'autor va poder ser detingut. En el cas de Lloret de Mar, el presumpte assassí va matar també una de les filles de la parella, una noia de 18 anys, i després es va matar, penjant-se al jardí del xalet de luxe que tenien com a segona residència a la urbanització Els Pinars.