Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per ser el presumpte assassí d'una dona en un pis de Martorell. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han identificat el presumpte autor dels fets com un home de 52 anys.

La víctima era la parella del detingut, la qual cosa suposa el primer cas d'assassinat per violència de gènere a Catalunya aquest any.

Al voltant de les 11:00 del matí els agents de la Policia Local de Martorell han localitzat el cadàver de la víctima en un pis del municipi de la comarca del Baix Llobregat. En ell també es trobava el presumpte autor dels fets, que estava ferit i ha estat traslladat a un centre d'atenció mèdica.

 

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra estan treballant per aclarir les causes de l'assassinat. La investigació està oberta encara que es troba sota secret de sumari.

La feina de recerca dels agents

L'home de 52 anys detingut ahir com a presumpte autor de la mort a Martorell (Barcelona) de la seva parella, Mercedes, de 51, va declarar quan se li va preguntar a què es devia la ferida i les taques de sang que presentava que s'havia barallat la nit de divendres en una discoteca.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va informar ahir a la nit durant el minut de silenci convocat a la localitat per la mort de la dona que el cas es va conèixer dissabte al matí al trucar uns veïns a la Policia Local per alertar de la presència d'un home en actitud sospitosa a un aparcament.

Quan els agents es van personar al lloc, segons l'alcalde, van comprovar que l'home tenia una ferida, taques de sang i que estava molt desorientat. Després de ser preguntat per l'origen de les taques i la ferida, els va respondre que havia tingut una baralla en una discoteca divendres a dissabte a la nit.

No volia ser atès

L'actitud de l'home i el seu estat van portar els agents "a gairebé forçar-lo" per ser traslladat a l'hospital, per a una revisió mèdica.

Els agents, però, "van olor alguna cosa", segons l'alcalde, de manera que una altra patrulla es va personar a l'habitatge de l'home. En arribar la policia, els agents es van trobar amb la porta oberta i el cadàver de la dona a terra, víctima d'una mort "molt violenta".