La María era una dona que va ser assassinada a la Granada (Alt Penedès) i el seu cadàver va ser trobat en un contenidor del municipi. Han sortit a la llum les surrealistes declaracions del presumpte autor dels fets per justificar el crim: assegura que la va confondre amb un gos mort i que, per aquest mateix motiu, va llençar les seves restes a les escombraries, una versió que, evidentment, no ha convençut al jutge, que l'ha enviat a la presó de manera provisional.

María Carmen Ortiz Molina, de 60 anys, va desaparèixer fa mesos en estranyes circumstàncies a Sant Sadurní d'Anoia. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per localitzar-la com més aviat millor. Aquestes investigacions apuntaven al seu germà com a presumpte autor de la desaparició, però no tenien proves suficients per incriminar-lo.

Cadaver la Granada / Cedida

El presumpte autor de l'assassinat de la María, la dona trobada en un contenidor de la Granada (Penedès), assegura que va confondre el seu cos amb el d'un gos / Cedida

Llença les restes de la seva germana en un contenidor de la Granada

Per aquest mateix motiu, tot i la manca de proves, els agents no li van treure l'ull de sobre i, finalment, les seves hipòtesis es van acabar complint i el van detenir com a presumpte autor dels fets, ja que l'home va confessar que havia llençat les seves restes en un contenidor de la Granada. Així i tot, remarcava en tot moment que ell no era el responsable de la seva mort.

Per justificar els fets, va explicar que va confondre les restes de la María del Carmen amb les del seu propi gos. El cadàver estava sota el llit i assegura que estava convençut que era el de la seva mascota i que es va desfer esquarterant-lo i llençant-lo al contenidor

Assegura que la va confondre amb la seva mascota morta

Amb aquesta surrealista excusa, va explicar als policies que havia llençat el cos a les escombraries, que ell pensava que eren del seu gos, però que podrien ser de la seva germana també. Quan els mossos d'esquadra van veure el cadàver, van poder comprovar que eren restes humanes, que es trobaven en avançat estat de descomposició i que tenia signes d'haver patit una mort violenta.

El germà de la víctima ingressa a presó de manera provisional

La inversemblant excusa de la confusió del cadàver del gos amb el de María del Carmen, evidentment, no va convèncer al jutge i, per aquest mateix motiu, quan el sospitós va passar a disposició judicial, es va decretar la seva entrada a presó de manera provisional com a presumpte autor de la mort de María Carmen Ortiz Molina.

Un cas molt semblant a Olesa de Montserrat

De moment, es desconeixen quines han estat les causes que haurien motivat aquest macabre crim, que té molts paral·lelismes amb un altre de semblant a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat): el germà de la víctima també va ser detingut després que la Guàrdia Civil localitzés el seu cadàver enterrat en una finca rural d'aquest municipi, uns fets que estan sent investigats.