El crim de Déborah Fernández està a punt de prescriure i, gairebé 20 anys després del crim, no hi ha cap culpable de l'assassinat, que té moltes similituds amb el mediàtic cas de l'Helena Jubany, assassinada a Sabadell (Vallès Occidental) fa 20 anys.

Déborah Fernández-Cervera Neira va ser assassinada a Vigo fa gairebé 20 anys

Déborah Fernández-Cervera Neira, de 21 anys, va desaparèixer el 30 d'abril del 2002 a Vigo (Pontevedra). Va anar a córrer per la platja i, posteriorment, va tornar cap a casa. A les 20:45, quan estava a punt d'arribar, se li va perdre completament el rastre

Quan els seus amics i familiars van veure que les hores anaven passant i no hi havia ni rastre de la Déborah, es van començar a preocupar, ja que ella mai marxava sense avisar: estaven convençuts que li havia passat alguna cosa.

Van trobar el seu cadàver despullat en estranyes circumstàncies

Al cap de 10 dies, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint i una veïna va trobar el seu cadàver despullat en estranyes circumstàncies en una cuneta al costat de la carretera. També van trobar un preservatiu utilitzat i restes de semen: tot apuntava que havia estat víctima d'una agressió sexual. Per si no fos poc, l'assassí va tapar-li els pits i els genitals amb branques, uns fets que van desconcertar als policies.

L'assassí va intentar fer creure als investigadors que havia estat víctima d'una agressió sexual

Després de practicar-li l'autòpsia, es va determinar que va morir, com a mínim, un dia després de la seva desaparició i que quan va ser assassinada estava vestida i, posteriorment, la van despullar i van amagar el seu cos en un lloc fred, molt probablement, en un congelador i, posteriorment, la van despullar i la van deixar a la cuneta i li van introduir semen artificialment per fingir que l'havien violat.

Déborah Fernández / Change.org

Déborah Fernández-Cervera Neira va ser assassinada fa gairebé 20 anys i aquest crim té moltes similituds amb el cas d'Helena Jubany de Sabadell (Vallès Occidental) / Change.org

El seu exnòvio, l'etern sospitós del crim que mai es va arribar a investigar

La seva exparella es va convertir en l'etern sospitós del crim, ja que va mentir en moltes de les seves declaracions, però mai el van arribar a investigar, tot i que segons els policies, hi havia molts indicis de la seva presumpta implicació en els fets.

Igual que en el cas de la bibliotecària de Sabadell, van analitzar en disc dur del seu ordinador a la cerca de noves pistes, però van descobrir que s'havien esborrat moltes dades a consciència. Gairebé 20 anys després del crim, estan analitzant mostres d'ADN del cadàver de la víctima per veure si troben pistes sobre qui la va matar.

Investigació plena d'errors policials i judicials

La família de la Déborah ha denunciat públicament com d'errònia ha estat aquesta investigació, tant en l'àmbit policial com a escala judicial. Igual que en crim d'Helena Jubany, consideren que s'han omès moltes proves i detalls que podrien ser determinants per saber qui la va matar i queden pocs mesos perquè el crim prescrigui.