El jutge envia a presó l'últim detingut com a autor de la mort del jove Samuel Luiz, que va ser assassinat a cops el 3 de juliol a la Corunya, durant una nit de festa.

A presó l'últim acusat per la mort de Samuel

El Jutjat d'Instrucció número 8 de la Corunya ha decretat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança, de l'últim detingut per presumptament haver participat en el crim de Samuel Luiz en el passeig marítim de la ciutat.

L'arrestat, que ha passat avui a disposició judicial, està investigat per un delicte d'assassinat, ja que se'l considera coautor de la mort del jove.

Un dels detinguts pel crim de Samuel / EFE

Un dels detinguts pel crim de Samuel / EFE

L'instructor assegura a l'auto en el qual decreta l'ingrés a presó del sospitós, que es va acollir al seu dret a no declarar, que existeix risc de fuga. Amb aquesta última detenció, en el cas hi ha cinc adults, dels quals quatre estan a presó provisional, i dos de menors investigats.

Acusat d'assassinat

Avui la Policia Nacional anunciava la detenció, que es va produir aquest dimarts: "Detingut un home, major d'edat, per la seva presumpta implicació en l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya. Amb el seu arrest, ja són set els detinguts per aquest crim", comunicaven.

El jove assassinat Samuel Luiz / Facebook

Samuel Luiz / Facebook

L'assassinat de Samuel Luiz va sacsejar tot Espanya a començaments de juliol. El dia 3, quan el Samuel estava de festa amb unes amigues al passeig marítim de la Corunya, un grup de joves li va clavar una pallissa mortal, al crit de "maricón".

Onades de manifestacions es van produir en tot l'estat i s'investiga un component homòfob en l'assassinat. Segons les informacions que es tenen fins al moment, tot va explotar quan una parella va increpar al carrer a la víctima, pensant que els estava gravant.

Van matar Samuel Luiz a cops a la Corunya

Un petit enfrontament va provocar que el noi de la parella cridés als seus col·legues, amb qui va perseguir i matar el Samuel a cops de puny i puntades de peu. Fins al moment han estat sis les persones detingudes, fins a aquest nou arrest, que dona un nou gir al procés judicial que es va obrir sobre això.

La nova persona implicada, un home major d'edat, segons la policia, ha passat aquest dimecres a disposició judicial, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. De moment, no ha transcendit la identitat d'aquest últim arrestat, que hauria participat en el crim com a coautor.

Set persones detingudes per la seva mort

Així doncs, hi ha set persones detingudes: una dona major d'edat en llibertat amb càrrecs, tres homes també majors d'edat que es troben a presó de manera provisional i preventiva i dos de menors d'edat que estan internats en un centre. La persona que li va donar el cop que el va matar, presumptament, va ser un dels menors d'edat.

Samuel Luiz / EFE

Altar a Samuel Luiz / EFE

Aquesta setmana, també hi ha hagut novetats d'aquest crim, ja que s'ha esbrinat que els presumptes autors dels fets van esborrar missatges de les xarxes socials després de l'assassinat.

Busquen proves als mòbils dels acusats

Els investigadors pensen que aquests missatges poden contenir informació rellevant que ajudi a aclarir els fets de la investigació i, per aquest mateix motiu, es va sol·licitar l'accés als comptes dels detinguts als Estats Units, on són les seus de les principals xarxes socials.

Al principi s'hi van negar: deien que no era necessari per a la investigació i, actualment, els agents estan intentant obtenir més proves per recuperar els missatges.

Els presumptes autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó molt elevades per un de presumpte d'assassinat i de delicte d'odi. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per aclarir-ho tot.