Tres assassinats iguals. Tres pagesos morts. Els Mossos busquen un assassí en sèrie de pagesos. L’última víctima, el Ramon, un home de 84 anys de Vilanova de la Barca, a tocar de Lleida. Les novetats i alguns detalls d’aquest cas que encara està obert, en un nou capítol de ElCaso Exprés.

La tarda del cinc de gener el Ramon Rosell va ser trobat mort a la finca que estava esporgant, al Segrià. Tenia un fort cop al cap i li havien robat el cotxe. El vehicle, un Opel Astra, va travessar la frontera amb Andorra i va entrar a França. Allà se li va perdre la pista. I fins ara. Però aquell crim, escandalós, inexplicable… ha fet un gir.

Investigació a tres

Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació a tres, amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Les dues policies investiguen dos crims, també de dos pagesos, els dies 23 de novembre i 21 de desembre. Els dos, a Navarra. Un a Tudela i l’altre a Ribaforada. Un desconegut va matar el Pedro, de 68 anys, i el José Luis, de 80 anys. Casos gairebé idèntics amb el del Ramon de Vilanova de la Barca. La policia està convençuda que rere els tres crims hi ha la mateixa persona. Un home estranger, alt, moreno i molt fort. Ara per ara, però, no hi ha cap pista clara de qui pot ser. 

La policia va poder recuperar el cotxe de la segona víctima a Lleida, un dia abans del crim del tercer pagès. El cotxe pot ser clau per arribar a l’assassí. També el testimoni d’un home que deu dies abans del primer crim va ser atacat per qui la policia creu que és aquest assassí en sèrie. El va veure i va poder escapar d’una mort segura.

Sense nous crims

El testimoni d’aquest home i les investigacions que tenen en marxa les tres policies, també amb la col·laboració de l’Europol, per localitzar l’home que va escapar a França, poden ser claus per caçar aquest assassí en sèrie. Es desconeix si ha tornat a l’Estat o si segueix a França. De moment, però, encara no s’ha registrat un nou crim d’aquest assassí serial.

Més ElCaso Exprés

Aquest capítol sobre l’assassí en sèrie de pagesos és un més de la sèrie de ElCaso Exprés, un format pensat per xarxes socials que permet, en pocs segons, conèixer els detalls dels casos de crònica negra que sacsegen el nostre país. En altres capítols hem conegut les històries del pistoler de Tarragona i del pistoler de Terrassa i també les estafes per colar bitllets falsos en discoteques de Barcelona o per robar a clients de prostíbuls.