Víctor és un veí de la pedania d'El Esparragal (Múrcia, Regió de Múrcia) que, en els últims dies, s'ha fet viral al voltant de tot el país després de fer-se públic un vídeo en el qual apareix ell, juntament amb dos homes més, fent fora uns ocupes del xalet que recentment havia adquirit. Les imatges ràpidament han aparegut a totes les xarxes socials i tertúlies televisives, generant polèmica per l'actuació del propietari, que, en termes legals, no va ser la més adequada. Malgrat que Víctor ha demanat perdó públicament i ha explicat el motiu pel qual va actuar de la manera en què ho va fer, són molts els que ara es pregunten quines conseqüències legals tindrà la seva actuació.

La viralització de l'actuació de Víctor podria suposar-li seriosos problemes legals, fins i tot una condemna de presó

El propietari del xalet, Víctor, es dirigia al seu recentment adquirit immoble amb la seva família per recollir algunes coses; la casa està reformant-se i encara no viuen allà. En apropar-se, va comprovar que una família d'ocupes havia entrat per força a casa seva i fins i tot havien instal·lat una piscina inflable. En aquell instant, Víctor va trucar a dos amics i els tres, armats amb barres de ferro i objectes punxants van irrompre a la seva legítima casa per llançar-los. L'actuació de Víctor i els seus amics, que molts han qualificat d'"heroica", ha quedat gravada en un vídeo que s'ha fet viral. No obstant això, aquesta mateixa viralització podria portar seriosos problemes legals per al propietari del xalet, que fins i tot podria enfrontar-se a una condemna de presó per aquests fets.

L'actuació de Víctor podria considerar-se un "acte delictiu", ja que no va seguir la via legal

Víctor i els seus amics podrien ser acusats d'haver comès dos delictes diferents en actuar com ho van fer per fer fora els okupes, pel fet que no van seguir el curs legal establert i van actuar pel seu propi compte, sense tenir en compte la legalitat. Així doncs, diversos experts assenyalen que tant Víctor com els seus amics podrien haver incorregut en dos fets delictius, un de coaccions i un altre de realització arbitrària de propi dret, els quals poden portar multes econòmiques i fins i tot una pena de presó.

D'una banda, el legítim propietari del xalet podria haver incorregut en un delicte de coaccions en obligar els okupes a fer una cosa que ells no volen, com en aquest cas, abandonar l'habitatge ocupat. Aquest delicte podria suposar una pena de presó d'entre sis mesos i tres anys, o multes econòmiques de 12 a 24 mesos.

D'altra banda, Víctor també podria ser acusat d'haver comès un delicte de realització arbitrària de propi dret; aquest delicte es refereix al fet que la persona que el comet, malgrat tenir a favor seu un dret (en aquest cas, la propietat del xalet) actua fora de les vies legals, anteposant així les seves pròpies necessitats a la legalitat. Aquest delicte pot suposar una sanció econòmica de sis a 12 mesos. No obstant això, alguns experts adverteixen que aquest segon delicte podria veure's agreujat per l'ús de les barres metàl·liques, que es consideren objectes perillosos, la qual cosa podria suposar una altra multa, de 12 a 18 mesos.