Condemnen a 27 de presó l'home que va assassinar d'una pallissa la seva parella, el dia del seu aniversari, en presència del fill menor que ambdós compartien, i havent-se saltat l'ordre d'allunyament que la víctima havia interposat contra ell. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna que, el mes de març, l'Audiència de Barcelona ja va imposar a l'acusat,  J.A.D.R., pels delictes d'assassinat, violència en l'àmbit familiar i trencament de condemna. 

Els fets es remunten a l'estiu de l'any 2019, quan la nit del 2 d'agost, després de dos dies junts, l'acusat va agredir amb molta violència i durant moltes hores la víctima, fent-ho, a més, en presència del fill menor que tots dos compartien, en el context de la celebració del 21è aniversari de la noia. Els membres del TSJC encarregats d'aquest cas han vist clars indicis que l'acusat va executar la mort de "forma perversa", ja que la víctima va estar agonitzant per les ferides causades pels cops, sense que l'acusat li proporcionés en cap moment assistència mèdica. Finalment, la jove va morir a l'hospital. 

L'acusat va apallissar la seva parella durant 7 hores 

La víctima, una noia de 21 anys en el moment de la mort, i la seva exparella, un jove del qual no ha transcendit l'edat, havien iniciat dos anys enrere una relació sentimental al Perú, país del qual tots dos són originaris. La relació, de la qual va néixer un fill, va continuar quan van traslladar-se fins a Catalunya, concretament a l'Hospitalet de Llobregat. Tal com confirmen els jutges, ja des de l'inici de la relació l'acusat presentava una actitud compatible amb la d'un agressor masclista, ja que el caràcter d'ell era "summament dominant, violent i agressiu", així com gelós. Freqüentment, l'acusat sotmetia la seva parella a un tracte "degradant i humiliant", del qual van derivar-se múltiples agressions físiques i violència psíquica. Poc després, a l'agost de l'any 2018, la jove va interposar una primera denúncia contra la seva parella per maltractaments; el juny de l'any següent, en va interposar una altra, motiu pel qual el jutge va fallar una ordre d'allunyament a l'acusat. 

La relació entre els dos va trencar-se arran dels maltractaments i les denúncies. No obstant això, el 31 de juliol de l'any 2019, tots dos van retrobar-se al domicili de la víctima, en el que els jutges consideren un "context de reconciliació". Allà, els dos van celebrar el 21è aniversari de la noia en companyia del fill que compartien, tot i que suposava l'incompliment de l'ordre d'allunyament. Van passar junts els següents dos dies, fins que la matinada del dia 2 d'agost, després de tota la nit bevent, l'acusat va sorprendre la víctima en començar a pegar-li de forma molt violenta durant més de set hores, des d'aproximadament dos quarts de tres del matí fins a les deu del matí. El fill menor de la parella va presenciar la brutal agressió que, hores després, ja a l'hospital, suposaria la mort de la noia. 

Una pallissa "d'extrema violència", segons el TSJC

La noia va rebre incomptables cops i puntades de peu per tot el cos, amb molta intensitat al cap, tòrax i abdomen. Les agressions van provocar en la víctima hemorràgies internes, edemes i infarts cerebrals, les quals, finalment, serien la causa de la mort. El tribunal considera provat que l'acusat tenia com a objectiu que la víctima experimentés dolors o sofriment arran de la pallissa, i que en cap cas l'home va intentar proporcionar atenció mèdica a la jove. Davant la violència amb la qual l'acusat va agredir la parella, els antecedents de maltractaments envers ella, el fet de dur a terme l'agressió davant un menor, i que tot això ho fes ignorant l'ordre d'allunyament que escassos mesos enrere un jutge havia dictaminat, els magistrats del TSJC confirmen la condemna inicial que el jurat popular de l'Audiència de Barcelona va dictaminar contra l'agressor. El TSJC, a més a més, destaca que "l'acusat tenia sotmesa la víctima a una situació de constant i greu violència, de submissió personal, i no acceptava que aquesta finalitzés la relació, denigrant la seva condició de dona i sotmetent-la a més situacions vexatòries i clarament humiliants".