Un home de 40 anys ha estat detingut per assassinar brutalment un jove de 24 anys, a qui ha matat a cops en el municipi de Santomera (Múrcia). Els fets han succeït aquesta matinada, quan els dos individus, que eren companys de pis, han discutit en ple carrer mentre estaven sota els efectes de l'alcohol. La baralla, no obstant això, ha anat pujant d'intensitat, fins que un dels homes ha començat a agredir l'altre amb un pal, provocant-li greus ferides que, finalment, li han causat la mort. Un testimoni dels fets assegura que la discussió va començar per una cigarreta.

Els veïns del carrer San Jaime, en el municipi murcià de Santomera, s'han despertat cap a les quatre de la matinada alertats pels forts crits de dos homes. Els individus, a qui coneixien bé, ja que eren també els seus veïns, estaven protagonitzant una escandalosa baralla al mig del carrer, concretament en un passatge que els locals anomenen "Carreró dels Suports per a Testos", que ha acabat convertint-se en una autèntica tragèdia.

L'agressor va començar a apallissar amb un pal el seu company de pis

Un veí del barri, que va presenciar la seqüència completa de la baralla, ha relatat a l'Agència EFE com la mateixa es va originar i va evolucionar, si bé la seva conclusió és per tots coneguts. El veí del carrer San Jaime ha detallat que ambdós individus es trobaven sota els efectes de l'alcohol i, en un moment donat, el que en escassos minuts seria la víctima va prendre una cigarreta al seu company de pis i posterior agressor. Aquest acte va desencadenar una fúria irracional en l'home, que va començar a agredir el seu company, clavant-li sengles cops amb un pal, així com puntades de peu, mentre li recriminava haver-li pres el cigarro. La brutalitat de l'agressió va causar nombroses lesions en la víctima, que va morir al cap de pocs minuts. El veí també va afegir que els dos homes eren coneguts al barri, però que la seva reputació no era exactament d'"homes problemàtics".

La Policia Local va intentar reanimar la víctima

La Policia Local de Santomera es va desplaçar al lloc del crim escassos minuts després que aquest es produís, trobant el jove de 24 anys sense pols i estès a terra; els agents van intentar reanimar-lo fins a l'arribada de la Unitat Mèdica d'Emergències. Una vegada van arribar els sanitaris els quals, si bé també van continuar amb les maniobres de reanimació, van fer-ho en va. Quan van arribar les autoritats judicials, es va ordenar l'aixecament del cadàver, que ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Múrcia, on se li practicarà l'autòpsia.

L'assassí, detingut

El presumpte assassí va ser detingut al mateix lloc dels fets, ja que la ràpida aparició de les forces de la seguretat van permetre identificar-lo al mateix lloc on jeia el cos del seu jove company de pis. En aquests moments, la investigació està oberta, en espera del resultat de l'autòpsia i de la declaració del presumpte assassí.