El raper Morad, original de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès, Barcelona) deslliga les masses allà per on trepitja. El cantant es troba de gira per tot Espanya i el seu últim concert, a la localitat de Torre del Mar (Màlaga), quedarà en el record de tots els seus assistents pel descontrol que dins la carpa regnava. El concert de Morad va haver de ser suspès després que es produïssin estampides entre els assistents, a causa de l'excés de l'aforament que hi havia a l'envelat on va tenir lloc l'actuació del raper català. A més, molts altres assistents denuncien amenaces per part de joves i la presència d'armes, com ara navalles, i fins i tot gas pebre, en un recinte on hi havia majoritàriament menors d'edat que volien gaudir del seu cantant favorit.

El concert del cantant va tenir lloc la matinada de dimecres passat, 27 de juliol, en el marc de les festes de la localitat malaguenya de Torre del Mar, pertanyent al terme municipal de Vélez-Málaga. De fet, l'actuació del fenomen de masses Morad era el plat principal del cartell de les festes, i s'oferia gratuïtament, de manera que es preveia una gran afluència de gent. No obstant això, el raper va superar totes les expectatives, i segons afirma la Policia Local als mitjans locals, es van concentrar unes 10.000 persones en un recinte habilitat per a únicament 2.000, sense que hi hagués prou efectius controlant l'aforament ni l'accés a la carpa. El resultat va ser l'esperat: la suspensió del concert davant de les estampides i conflictes que van sorgir durant el mateix.

Els assistents del concert escalaven la carpa, saltaven sobre les bigues i pujaven als banys portàtils

La marabunta de gent que volia assistir al concert de Morad era tanta que l'espai habilitat no donava l'abast, per la qual cosa molts dels assistents que no van aconseguir entrar a la carpa van optar per altres alternatives a fi de veure el cantant. Així, molts dels assistents van escalar l'estructura de la carpa i es van asseure a les bigues de la mateixa (encara que molts també es van quedar dempeus), provocant una perillosa inestabilitat al recinte, i fent que l'envelat es balancegés d'un costat a l'altre, segons apunten molts testimonis en els seus comptes de Twitter. Alhora, altres assistents van pujar als diferents banys portàtils, així com a cotxes o a altres objectes elevats amb tal de veure l'artista. Una jove que estava pujada a la carpa va caure des de diversos metres d'altura i va haver de ser atesa per la Creu Roja, segons han sabut fonts policials. En el vídeo, pot apreciar-se la gran quantitat de persones que, d'una manera o una altra, volien aconseguir un bon lloc des del qual gaudir del concert, malgrat que anés posant en risc la seva pròpia vida.

La confraria que portava la barra denuncia amenaces de mort, robatoris i "molta por"

Els germans de la confraria encarregada de gestionar la barra dins de l'envelat on tenia lloc el concert van denunciar els policies que van patir amenaces i que fins i tot van arribar a témer per la seva vida, segons ha sabut el mig Diari Sud. Per acabar-ho d'adobar, els assistents van robar diverses ampolles d'alcohol a la caseta, i amenaçaven de mort els encarregats de la barra quan aquests no els servien begudes, fossin alcohòliques o no. De fet, una de les amenaces mortals que es recull a l'informe policial a què ha accedit el mitjà local era per una ampolla d'aigua: "Et tallaré el coll si no em dones una ampolla d'aigua".

Atacs d'ansietat, baralles i allaus dins del recinte

Dins de l'envelat, diversos assistents van patir atacs de pànic i ansietat davant de la gran aglomeració de gent que hi havia per tots costats. Una noia va arribar a desmaiar-se dins la mateixa carpa, segons apunta una testimoni a Twitter. Al llarg de l'actuació, es va produir una allau de persones, sense que hagi transcendit el motiu, tot i que tot apunta que l'estampida es va deure a una de les nombroses baralles que van tenir lloc dins del mateix recinte. Molts assistents denuncien que entre el públic, on abundaven menors d'edat d'entre 12 i 14 anys, hi havia persones amb armes blanques, gas pebre i substàncies estupefaents. En el moment de l'estampida va ser quan, segons la mateixa testimoni, va aparèixer la policia.

tuit concert viviu malaga
Una assistent del concert de Morad en Torre del Mar ha relatat la seva experiència a Twitter. / @widowskairipa

Morad va demanar repetides vegades als assistents que es comportessin 

El cantant Morad, conscient de la situació de perillositat que vivien els seus espectadors, va parar el concert en repetides ocasions per demanar al públic que es comportés. Segons afirmen testimonis com Claudia en el seu compte de Twitter, el cantant va demanar que es fessin "les coses bé, que aquí hi ha nens petits", que les persones baixessin de la carpa, i que es fes un passadís per deixar passar a la noia que havia patit un desmai. No obstant això, malgrat la bona voluntat del raper, els assistents van fer cas omís. Finalment, l'alcalde de Torre del Mar va ordenar suspendre el concert a la 01:05 de la matinada.