L’aparició de Bizum ha fet que les transaccions econòmiques entre particulars siguin molts més fàcils i ràpides. Ja no cal haver de tenir diners en efectiu per pagar o haver de fer una transferència que pot tardar dies a arribar. Ara és suficient amb tenir el número de telèfon de la persona a qui li vols enviar els diners guardat a l’agenda del mòbil. A través de l’aplicació de l’entitat bancària es pot enviar els diners en pocs passos i de forma senzilla.

Per culpa d'aquesta facilitat, però, cal que es vagi amb molt de compte. Aquest tipus de tecnologia facilita la vida al ciutadà a la vegada que afavoreix la proliferació de delinqüents i estafadors. En molts casos, aprofiten el desconeixement o la confiança de les víctimes per cometre el delicte sense haver de sortir de casa. La gran majoria no hi pica, però hi ha gent que sí, especialment aquelles que no estan familiaritzades amb la tecnologia.

Cal anar amb compte a l’hora d’enviar o rebre diners amb Bizum

La Policia Nacional ha alertat d’algunes estafes a través de Bizum i ha donat un consell per no picar-hi. La plataforma permet l’opció d’enviar diners, però també de rebre’n, un fet que aprofiten els estafadors. “A Bizum s’ha de diferenciar entre recepció de diners i sol·licitud de recepció de diners. Davant aquest dubte, cancel·la. Si ets víctima o testimoni d’un delicte, denuncia-ho” apunten des del cos policial.

Això és el que utilitzen molts estafadors, que s’aprofiten de persones que pensen que estan a punt de rebre una quantitat de diners i en realitat estan a punt de donar-lo. Un cop s’hagi fet l’enviament, ja no hi ha marxa enrere i aquells diners s’han perdut a la butxaca del delinqüent. Aquestes estafes s’acostumen a fer en compres a través d’internet entre particulars, sobretot en pàgines de venda de productes de segona mà com podrien ser Wallapop o Milanuncios.