La plataforma Bizum ha fet molt més fàcil i còmodes els pagaments entre persones conegudes. Es fa de forma ràpida i sense cap cost, l’usuari només ha d’entrar a l’aplicació de la seva entitat bancària i escollir el pagament a través de Bizum. Aleshores tria el receptor entre les persones que té a l’agenda de contactes del seu telèfon mòbil, fica l’import que li vol enviar i li dona a fer la transferència. Ja no cal haver de quedar per donar els diners en efectiu o haver de conèixer el compte corrent de l’altra persona i espera unes hores a què es faci l’enviament.

Tot el que sembla fàcil, però, també té els seus inconvenients. En el moment de fer el pagament, cal assegurar-se que la quantitat i la persona a qui s’ha escollit per enviar-li són les correctes. Un cop l’enviament ja està fet, no es podrà anul·lar en cas d’equivocació. En aquestes transaccions també es poden afegir de manera opcional els assumptes, unes paraules que indiquin al receptor el concepte de l'enviament dels diners.

El banc podria cancel·lar l’operació i bloquejar els diners en funció del que posi a l’assumpte

En el moment de posar l'assumpte, també caldria anar amb compte com ja es fa quan s’escull el destinatari o la quantitat. Depenent les paraules que es fiquin al concepte, les entitats bancàries podrien anul·lar l’operació i bloquejar els diners. Es tracta de casos molt puntuals, però que deixen clar que no està tot permès i que val més ser directes i sincers a l’hora d’escriure el motiu d’aquell enviament de diners, deixant de banda les bromes que es pugui tenir la intenció d’intentar.

No existeix una llista de paraules concretes que estiguin prohibides, però sí que es poden considerar com a perilloses aquelles que donin indicis d’un incompliment de la llei o de males intencions. Són, per exemple, aquelles relacionades amb guerres, armes, drogues, segrestos, assassinats o atemptats. Això es deu al fet que les entitats bancàries tenen l’obligació de complir amb la llei de prevenció de blanqueig de capitals i de finançament del terrorisme. En el cas de Bizum, existeix un sistema automatitzat que s’encarrega de detectar paraules o patrons claus que indiquin aquests conceptes sospitosos de delicte.