La família d'Esther López de la Rosa, veïna de Traspinedo (Valladolid), ha emès un commovedor escrit, alhora que taxatiu, després que es fes pública l'última troballa de la Guàrdia Civil en relació amb la investigació de la mort de la jove, que continua sense resoldre's. Després que els investigadors confirmessin haver trobat restes de l'ADN d'Esther al maleter del cotxe del principal sospitós, Òscar, els familiars de la jove val·lisoletana han decidit dirigir-se a les autoritats de forma pública per deixar constància del seu dolor i exigir que no es permeti al sospitós "campar lliure". El comunicat mostra el dolor que en el dia d'avui encara sent la família després de la tràgica mort de la jove, el cos de la qual va ser trobat en una cuneta, amb clars signes d'haver estat atropellada i posteriorment abandonada encara amb vida, després de tres setmanes buscant-la.

La família no entén per què el sospitós està en llibertat malgrat els múltiples indicis incriminatoris

En el comunicat, que va ser emès divendres passat, 26 d'agost, la família deixa per escrit el malestar que sent davant del coneixement que, malgrat les múltiples proves incriminatòries, el principal sospitós, a qui no esmenten pel nom, segueix en llibertat. "Al llarg dels últims dos mesos la investigació de la Guàrdia Civil sobre la mort d'Esther ens ha permès conèixer que la nostra filla i germana va ser abandonada a la seva sort després de patir un atropellament intencionat que la va deixar incapaç de valer-se per si mateixa i a mercè de qui li va negar l'ajuda que li hagués pogut salvar la vida", va exposar la família en l'escrit, recollit per EFE. Els familiars consideren provat que el sospitós "va posar molt esforç en ocultar" les restes de l'ADN d'Esther que van quedar al seu cotxe després de, presumptament, atropellar-la, i opinen que els agents de la Guàrdia Civil "han aconseguit descobrir que hi ha indicis de sobra que apunten a una única persona com a presumpte responsable de què li va succeir a la nostra Esther".

La família d'Esther escriu que el seu dolor és ara "més gran", ja que la persona sospitosa "era coneguda", i no entén com "en aquest nou escenari omplert de proves sòlides se li permeti continuar lliure quan pot escapar-se qualsevol dia amb la mateixa fredor amb què va poder ocultar el cos d'Esther durant setmanes mentre els seus veïns i amics la buscaven".

La família assegura continuar confiant en la llei perquè es faci justícia amb Esther

"Des del primer moment hem volgut creure que la Justícia repararia el mal, que potser repararia alguna cosa l'esquinç de l'ànima amb què sempre viurem," expressa la família amb tristesa. No obstant això, afirmen que continuaran confiant que la llei finalment atrapi el principal sospitós. El commovedor comunicat acaba amb la següent frase: "Fins ara les seves paraules li han valgut la llibertat. Només demanem que la ciència policial valgui ara perquè el sistema prengui mesures que garanteixin que es farà Justícia a Esther".

EuropaPress 4447153 detalli pancarta resa esther traspinedo no t'oblida concentracion
El mes de maig passat, els veïns de Traspinedo es van concentrar per demanar justícia per a Esther López. / Foto: Photogenic / Claudia Alba / Europa Press