Nou cas de violència masclista a Totana (Múrcia): un noi de 19 anys és detingut per assassinar una menor de 17 anys i amagar el seu cadàver en un traster. La investigació està en mans de la Guàrdia Civil, que està intentant esbrinar més  detalls d'aquest macabre crim.

La víctima era una adolescent de 17 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el dimarts i, per aquest mateix motiu, van decidir denunciar-ho a la Guàrdia Civil. Aquest dimecres a la matinada, la pitjor de les hipòtesis s'ha complert: han trobat el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Detenen un noi de 19 anys per aquest crim masclista

El cos de la menor estava amagat en el traster del presumpte assassí, que és un noi de 19 anys que ha estat detingut per un crim per violència de gènere. Tant el presumpte feminicida com la víctima són d'origen sud-americà i amb nacionalitat espanyola. De moment, no ha transcendit la seva identitat i, segons els agents, no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere.

Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per esbrinar més detalls sobre aquesta mort violenta. El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a penes de presó molt elevades per un delicte d'homicidi o assassinat per violència masclista. 

Guardia Civil recurso / Europa Press

La Guàrdia Civil deté un noi de 19 anys per assassinar una menor de 17 en un nou crim masclista a Totana (Múrcia): havia amagat el seu cadàver en un traster / Europa Press

Un home assassina la seva parella, esquartera el cadàver i l'amaga a prop de l'hospital d'Alzira

Malauradament, aquest no ha estat l'únic cas de violència masclista dels darrers mesos i, de fet, fa poques setmanes, van detenir un home dels Estats Units que va assassinar la seva parella a San Roque (Cadis), va recórrer centenars de quilòmetres amb el cadàver de la dona al cotxe, la va esquarterar i va amagar el seu cadàver enterrant-lo en un terreny d'Alzira (València). La víctima es deia Jara Rose i tenia 40 anys. El presumpte autor dels fets es diu Michael Martín H., té 55 anys i ha estat detingut acusat de ser el responsable d'aquest macabre crim.

Detenido / Pixabay

Fa unes setmanes, també van detenir un altre home per assassinar la seva parella a San Roque (Cadis): va esquarterar el seu cadàver i el va amagar a Alzira (València) / Pixabay

L'any 2021 44 homes van assassinar les seves parelles o exparelles

L'any passat, 44 homes van assassinar les seves parelles o exparelles i, des del 2003, l'any que es van començar a comptabilitzar els crims masclistes, la xifra ascendeix a 1.127. Qualsevol dona que pateixi aquest tipus de violència, pot trucar al 016, que és un telèfon gratuït i que no deixa rastre a la factura. Té assistència les 24 hores del dia i ofereix assessorament jurídic a les víctimes.