El cineasta d’Alcover (Alt Camp), Martí Guarch, ha ingressat a presó aquest divendres, acusat d’haver agredit sexualment una menor d’edat de manera reiterada durant dos anys. El director de cinema, de 23 anys, ha estat detingut aquest dijous i posat a disposició del jutjat de guàrdia de Valls, que ha decretat el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança.

Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció del cineasta aquest dijous 9 de març per haver atemptat, presumptament, contra la llibertat sexual d’una menor, una jove actriu de 14 anys que ha treballat amb Guarch en diversos projectes. La jutgessa que porta el cas ja ha realitzat l’exploració de la menor i ha pres declaració a l’acusat. Per la seva banda, els Mossos han obert una investigació per un delicte continuat d’agressió sexual a una menor d’edat.

Una nena de 13 anys, agredida sexualment a Vilanova i la Geltrú

Un jove de 21 anys ha ingressat a presó provisional acusat d'haver agredit sexualment una menor a Vilanova i la Geltrú (Garraf). La víctima, de 13 anys, va conèixer el presumpte agressor a través d'una xarxa social. Després d'intercanviar-se missatges durant uns dies, van decidir conèixer-se en persona. Es van citar a l'estació de Sants de Barcelona, i des d'allí es van desplaçar en tren fins a Vilanova, on viu el noi.

En arribar al seu domicili, i després d'una estona escoltant música, el noi va tancar la porta de l'habitació i va començar a despullar la nena. Malgrat intentar resistir-se, l'agressor es va imposar i va apujar el volum de la música perquè ningú els escoltés. A més de penetrar-la contra la seva voluntat, la va obligar a fer-li una fel·lació. Quan va acabar, va amenaçar la nena amb fer-li mal si ho explicava, i li va pagar el bitllet de tren de tornada a Barcelona.

Després de denunciar davant els Mossos d’Esquadra, els agents van identificar i detenir el presumpte agressor, originari del Paraguai i amb un permís de residència temporal. El jutjat d’instrucció 7 de Vilanova i la Geltrú ha decretat per l’acusat presó provisional, comunicada i sense fiança, en considerar que hi ha risc de fugida cap al seu país, on viu la seva família i des d’on no hi ha conveni d’extradició.