Cinc persones han resultat ferides en un tiroteig aquesta matinada al carrer de Serra de Galliners, a Sabadell. Els fets han passat, segons l'alerta que han rebut els Mossos d'Esquadra, al voltant de dos quarts de dues de la matinada quan un desconegut ha obert foc contra un grup de persones que estaven participant en un botellón en aquest carrer de la cocapital del Vallés Occidental.

Els joves ferits estaven a la zona del polígon on hi ha el centre comercial Via, on hi ha l'IKEA de Sabadell i alguns restaurants de menjar ràpid, com el McDonald’s. És una zona que habitualment els joves fan servir com a punt de reunió les nits i matinades.

Tirotejada una dona embarassada, que ha perdut la criatura

Segons les primeres informacions, una persona armada amb una pistola ha disparat contra el grup, ferint a tres dones i dos homes, que han rebut diversos trets, segons han explicat fonts de la policia catalana.

D'aquests ferits, tots llatins, una dona i un home s'han emportat la pitjor part del tiroteig, rebent diversos trets. La dona estava embarassada de més de sis mesos i a causa de les ferides ha perdut la criatura.

Les víctimes coneixien l'autor dels trets

Els ferits més greus estan ingressats en un centre hospitalari, però segons fonts de la policia catalana, no es pateix per la seva vida, a l'espera de properes actualitzacions dels equips dels metges que els estan tractant.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metro Nord ha assumit la investigació, que encara es troba en una fase molt inicial.

La policia catalana està investigant la possibilitat que estigui relacionat en enfrontaments entre bandes llatines -els testimonis asseguren que el pistoler i les persones que l'acompanyaven eren també llatins; i els ferits són de nacionalitat dominicana- o per una revenja per un tema sentimental. El pistoler i les víctimes es coneixien i se sospita que l'autor dels trets és l'exparella d'una de les noies ferides lleus.

Ara mateix hi ha una investigació oberta, aprofitant les declaracions dels testimonis i dels ferits, per aclarir els fets i poder identificar el o els pistolers. El que sí que es demostra és que els incidents amb armes de foc cada dia són més constants a casa nostra.

Cap de setmana calent a Catalunya

Aquest cap de setmana ha estat molt mogut a Catalunya. A més del macrobotellón a la UAB, on una noia va ser agredida sexualment, els Mossos d'Esquadra també han tingut problemes a Tiana, on van haver de retirar-se en no poder contenir un grup de joves violents i a Tarragona la policia investiga l'apunyalament d'un jove en el marc d'un botellón. Els sindicats de la policia, els de la base dels Mossos i també els de comandaments, han posat el crit al cel pel repunt de violència que es viu als carrers de Catalunya.