Agents dels Mossos i de la Policia Local han hagut de fugir corrent aquest dissabte a la nit durant la festa major de Tiana, a Barcelona. Un grup de joves ha increpat els agents i els han perseguit fins a fer-los fora del seu territori. Diversos usuaris de les xarxes socials han compartit el vídeo de la fugida.

Avís d'apunyalament fals

Els Mossos han obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat a agents de l'autoritat. Les incidències ja havien començat abans de la mitjanit i en ple concert de l'Orquestra Girasol al Parc Antic Camp de Futbol, amb llançament d'objectes i ampolles contra els músics.

El concert ha pogut finalitzar amb normalitat, però ha estat cap a les 04.00 hores de la matinada quan s'ha rebut l'avís d'un possible apunyalament a la zona. Agents de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Tiana s'han desplaçat al lloc i han estat rebuts per una multitud de gent amb actitud hostil.

Tres policies locals, ferits lleus

S'han produït llançaments de pedres, ampolles i llaunes contra els agents, que han optat per fugir corrents carrer amunt perseguits per un grup de joves amb actitud desafiant. Finalment, no ha constat cap assistència sanitària per apunyalament a la zona del Parc Antic del Camp de Futbol per part del SEM. Sí que dos agents de la Policia Local de Tiana i un tercer agent de la Policia Local de Montgat han quedat ferits lleus per l'altercat. Una hora després, diverses patrulles dels ARRO dels Mossos d'Esquadra han fet acte de presència a la zona i han acabat dispersant i desallotjant els joves. No consten detinguts, però els Mossos han obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat, i miraran d'identificar els autors dels aldarulls.

L'Ajuntament de Tiana ha condemnat els aldarulls d'aquesta matinada i ha assegurat que el "comportament vandàlic i incívic d'una minoria de gent" ha ofert una imatge que no representa els habitants de la població. "Reiterem tot el nostre suport a la Policia Local de Tiana i als agents que es van desplaçar des de Montgat, així com al cos de Mossos d'Esquadra i a tots els treballadors municipals", ha apuntat el consistori del Maresme. "Expressem també la nostra condemna de totes les manifestacions de la violència i lamentem que la Festa Major que és un espai de gaudi, de convivència i de tolerància, es vegi afectada per aquests fets", ha continuat l'Ajuntament de Tiana, que ha recordat que fets com els d'ahir "malauradament s'estan produint a tot Catalunya".

"Convidem el jovent i tots els tianencs a seguir gaudint de la festa major i de l'espai públic amb el civisme i el respecte que caracteritzen el dia a dia del municipi", ha puntualitzat el consistori, que finalitza afirmant que seguirà aplicant els protocols de seguretat pública i sanitària i de col·laboració amb els cossos de seguretat.