La Policia Nacional desarticula una banda dedicada a l'explotació sexual i a la prostitució de dones que operava en xalets de luxe a Vigo, Pontevedra. Així ha caigut la xarxa.

Cau una xarxa de prostitució a Vigo

Aquest dijous, la Policia Nacional ha emès un comunicat per explicar com ha caigut una xarxa de prostitució de luxe a la ciutat gallega. Els integrants de la banda, tres homes i una dona de nacionalitat espanyola, i una altra dona de nacionalitat colombiana, han estat arrestats com a presumptes integrants de la banda desarticulada.

La investigació va començar després d'una denúncia anònima i després d'aconseguir la declaració de dues de les víctimes, ambdues estrangeres.

Aquestes pistes van permetre establir que l'activitat s'estava duent a terme a dos xalets ubicats als carrers Tomás Alonso i Ricardo Mella de Vigo, on s'exercia la prostitució de luxe.

També es va posar en el punt de mira un saló de "spa urbà" al carrer Pizarro, precisen les fonts.

Xalets de luxe i un "spa urbà"

Els investigadors de la Policia Nacional van iniciar llavors tasques de vigilància i diversos registres documentals, que van demostrar que la banda, efectivament, es dedicava a controlar i supervisar l'exercici de la prostitució de dones i de distribuir estupefaents a l'interior dels xalets.

Agent de la Policia Nacional / Europa Press

Agent de la Policia Nacional / Europa Press

Davant dels fets, els agents van sol·licitar una ordre judicial per registrar els immobles a la recerca de pistes. Quan va ser aprovada, diversos dispositius policials van entrar als locals sospitosos, trobant i confiscant drogues com cocaïna i fàrmacs preparats per a la seva distribució i consum i més de 8.000 euros de diners en efectiu.

Dones explotades i emblanquiment de capitals

Segons el comunicat, els líders eren una parella espanyola que utilitzava un entramat d'empreses al seu nom per ocultar l'explotació sexual de dones de diferents nacionalitats, que eren obligades a prostituir-se.

En els registres, a més, es va trobar documentació relativa a aquests negocis i dades sobre altres dones que suposadament van participar en els negocis de prostitució, així com targetes prepagament i llibres de comptabilitat.

Taxi amb cocaïna per als serveis a domicili

La Policia Nacional afegeix també que un dels detinguts, que era taxista, exercia tasques de suport a l'organització criminal i, entre les seves funcions, es trobava acompanyar al seu vehicle a les dones que prestaven serveis sexuals a domicili i esperar-les fins que acabaven.

Prostituta - Flickr

Prostituta / Flickr

També portava drogues per als serveis externs etiquetats com a "sortides" als llibres de comptabilitat confiscats. El propietari del taxi cobrava un sou de l'organització concertat amb els responsables de cada habitatge.

Aquest modus operandi s'assembla al d'una altra operació duta a terme el juny passat a la Comissaria de Vigo, que es va saldar amb quatre detinguts en xalets de luxe a Vigo i Pontevedra, finalitza el comunicat policial.