Barcelona sembla que s'hagi convertit en el bressol de tota mena de malfactors. En una operació conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona s'han pogut alliberar aquest final de juliol dos menors d'edat, de nacionalitat romanesa, de 14 i 16 anys, que eren explotats sexualment i laboralment per la seva família des d'un campament de barraques dels que han proliferat a la ciutat, la capital de Catalunya.

S'han detingut tres membres de la família dels dos menors, entre ells, la mare i una germana major d'edat. La Policia Nacional també ha pogut detenir tres dels clients que abusaven de la menor de 16 anys

Les investigacions es van iniciar quan la policia va identificar que una família que viu en una barraca a Barcelona sense les mínimes condicions higièniques i de salubritat tenia a dos menors d'edat que no estaven escolaritzats i que els obligava a treballar. La noia, de 16 anys, era obligada a prostituir-se, i el noi, de 14, havia de treballar com a netejavidres a l'Hospitalet del Llobregat.

La germana gran oferia els "serveis" de la nena de 16 anys als semàfors

Agents de Grup de Tràfic d'Éssers Humans de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la UCRIF de la Policia Nacional, la unitat que lluita també contra l'explotació i la immigració il·legal, van poder confirmar les sospites i van entrar a l'assentament i ha pogut alliberar els dos menors d'edat i detenir a diverses persones, entre familiars i també clients de la noia prostituïda. Un dels detinguts és un home de nacionalitat espanyola que havia abusat de la menor a canvi de diners, que pagava a la germana gran de la noia, en repetides ocasions.

Barraques _ Barcelona

Imatge de la zona on vivien els menors d'edat / CNP

La germana gran detinguda era l'encarregada de captar clients mentre exercien la mendicitat a la via pública. Aprofitant el temps de canvi dels semàfors parlava amb els conductors i els oferia els serveis sexuals de la seva germana. A l'agenda d'un dels telèfons intervinguts i utilitzats pels detinguts s'ha localitzat una llarga llista que pot tractar-se d'una cartera de clients i sobre la qual es continua fent gestions.

El nen netejava vidres de cotxes en semàfors de l'Hospitalet

El menor, de 14 anys, estava sent obligat a treballar com netejavidres a la via pública des de primera hora del matí fins ben acabada la tarda, sent tot el benefici recaptat per als tres familiars detinguts. Els dos menors no sabien llegir ni escriure i no estaven escolaritzats, segons han pogut confirmar també els investigadors de la Guàrdia Urbana i de la Policia Nacional.

Tres familiars i tres clients detinguts

Als tres familiars detinguts se'ls investiga com a presumptes autors d'un delicte de prostitució, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars. En el moment de la intervenció es va poder detenir una quarta persona, un home de nacionalitat espanyola, que està acusat d'un delicte de prostitució i corrupció de menors per mantenir relacions sexuals amb la menor d'edat.

Es busquen més clients de la menor

En dies posteriors es van continuar les gestions per a la localització d'altres clients habituals, procedint a la detenció de dos homes més. La investigació continua oberta per a la localització d'altres clients que haguessin pagat per mantenir relacions sexuals amb la menor i no es descarten futures detencions.

Després de poder-los alliberar de la seva família i treure'ls de la zona de barraques on vivien, la policia ha posat a disposició de la DGAIA els dos menors d'edat.