La Guàrdia Civil ha enviat un nou informe als jutjats pel cas de Luis Lorenzo i Arantxa Palomino, acusats d'haver assassinat a la tieta política d'ell. En aquest document s'expliquen els 10 punts clau que, a ulls dels investigadors, son determinants per entendre els motius del crim i, per què, presumptament, la van assassinar.

Segons el document, al qual ha tingut accés el diari El Cierre Digital, el primer punt que cal tenir en compte és la professió dels presumptes assassins. Tots dos son actors i, per tant, haurien utilitzat els seus coneixements d'interpretació per idear el pla al detall. De fet, Luis Lorenzo, en una ocasió, es va presentar al banc fingint ser un advocat per saber quants diners tenia la víctima.

Luis Lorenzo i Arantxa Palomino es volien quedar amb els diners de la víctima

El segon punt és l'objectiu de l'assassinat: volien quedar-se amb els diners i el patrimoni de Maria Isabel Suárez, de 85 anys. El tercer punt és el com ho van fer: la dona tenia demència i, presumptament, van anar debilitant el seu estat de salut donant-li medicaments de manera completament descontrolada fins que la van assassinar.

Canvi de testament a favor dels presumptes assassins

El punt 4 és que van aconseguir que l'àvia canviés el testament a favor dels presumptes assassins després de rebre l'alta voluntària en contra del criteri dels metges, que consideraven que, pel seu estat de demència, havia de seguir ingressada. El cinquè punt és que van aconseguir accés al compte corrent de la dona per comprar coses derivades de l'estat de salut de la Isabel, tot i que sospiten que van gastar diners en altres coses.

Dos intents frustrats al notari per l'estat de salut de l'àvia

El punt número sis és que van tornar al notari: l'objectiu era aconseguir accés als fons fixos de la víctima, però no li van deixar, ja que va considerar que no estava en les seves plenes facultats per prendre aquesta decisió. El setè punt és que l'Arantxa Palomino ho va tornar a intentar en un altre notari, però va obtenir la mateixa resposta que al primer.

El vuitè punt és quan el germà de la Maria Isabel, des d'Astúries, comença a sospitar alguna cosa i posa una denúncia a la Guàrdia Civil, ja que feia molts dies que no sabia res de la dona. Va ser llavors quan els agents es van presentar a casa el Luis a Rivas-Vaciamadrid i els van demanar que els deixessin passar per veure la víctima, però ell s'hi va negar i, dos dies després, va morir en estranyes circumstàncies.

"Matar a l'anciana per aconseguir disposar de manera il·limitada del seu patrimoni i eludir la justícia"

El novè punt és que van fer historial mèdic fals per aconseguir que el metge li receptés pastilles amb les quals, presumptament, la van enverinar. El punt número 10 és la conclusió de la investigació, que és que Luis Lorenzo i Arantxa Palomino van idear un pla per "matar a l'anciana per aconseguir disposar de manera il·limitada del seu patrimoni i eludir la justícia".