La Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que Luis Lorenzo i Arantxa Palomino, la parella d'actors imputada per l'assassinat de María Isabel Suárez, van utilitzar els seus dots d'actuació per quedar-se amb els diners de l'herència. Segons la investigació policial, es van fer passar per altres persones per aconseguir el seu objectiu.

Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els agents que estan investigant el cas. Han enviat un nou informe als jutjats on expliquen que "hi ha indicis suficients, bastants i raonables per determinar que es tracta d'un assassinat". A més, en aquest nou informe, també s'explica tant el famós actor de La que se avecina com la seva parella han actuat per idear aquest macabre pla.

De fet, en una ocasió, Luis Lorenzo va fingir que era un advocat al banc per poder saber quants diners tenia la víctima a llarg termini. María Isabel Suárez, de 85 anys, tenia 60.000 euros en un compte fix i altres 72.000 en imposicions a llarg termini, una casa a Grado (Astúries) i set parcel·les. 

També es va inventar un fals historial mèdic de la seva tieta política per aconseguir un certificat que declares que havia mort de manera natural. No obstant això, a les dues autòpsies posteriors, es va determinar que havia estat enverinada amb metalls pesants i que la possibilitat que hagués estat per causes naturals, era molt petita.

El pla de Luis Lorenzo i Arantxa Palomino

Segons la investigació policial, Luis Lorenzo i Arantxa Palomino, després de saber tot el patrimoni que tenia la víctima, aprofitant que patia demència, van idear un pla per aïllar-la i coaccionar-la, fent que, a poc a poc, anés perdent les seves capacitats cognitives obligant-la a "ingerir de manera de descontrolada un còctel de fàrmacs prescrits per diferents facultatius".

D'aquesta manera, van aconseguir que l'àvia de 85 anys fes un canvi de testament sota unes condicions mentals i físiques desfavorables. De fet, el mateix dia dels fets, va sortir del metge amb una alta voluntària, completament contrària al criteri dels metges.

Arantxa Palomino va intentar aconseguir tots els diners de l'àvia

Tot i que Arantxa Palomino tenia el control del compte corrent de la María Isabel, volia tenir també els diners del termini fix, uns fets que van ser denegats pel banc i per dos notaris diferents, que van considerar que l'àvia no estava en les seves plenes facultats per fer aquest canvi. 

Una altra dada que els ha cridat l'atenció és que quan la María Isabel estava al seu poble natal, les seves despeses no eren gaire elevades. No obstant això, quan estava amb els dos actors a Rivas-Vaciamadrid, les despeses del seu compte corrent augmentaven exponencialment. Caldrà esperar que se celebri el judici per veure si, finalment, els acaben condemnant per aquest assassinat.